Programok

2023.09.29. 20:30

Tekerőlantosok és kosárfonók találkozóját rendezik meg Tiszaalpáron

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Bársony Mihály Tekerőlantos Találkozót és a tizennegyedik országos kosárfonó találkozót szeptember 30. és október 1. között Tiszaalpáron a helyi Tündérrózsa Óvoda udvarán.

Vajda Piroska

Az országos kosráfonó-találkozó 2019-ben Tiszaalpáron

Fotó: Vajda Piroska / archív-felvétel

A programok szombaton délután fél 2-kor kezdődnek. A megnyitó után színpadra lépnek a helyi óvodások és a nyugdíjas klubok tagjai, lesz akrobatikus látványtánc bemutató. Bemutatkoznak a testvérteleülés Torda művészeti csoportjai. Tekerőlanton muzsikál többek között Balla Tibor, Vas László és Ónodi András Máté. Az esemény elmaradhatatlan hagyománya a tekerőmuzsikával kísért kukoricafosztás délután fél 5-kor kezdődik. Öt órakor lesz a Székely Éva díj átadása, amit nagyszabású gálaműsor és padkaporos bál követ. Vasárnap 9 órakor tekerős szentmisét tartanak a Jótanács Anyja templomban, majd ezt követően 10 órakor megkoszorúzzák az esemény névadójának, Bársony Mihálynak a sírját a tiszaújfalusi temetőben. A rendezvény 11 órakor tekerős szentmisével zárul a Szent István templomban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában