Rendezvény

2023.09.15. 19:33

Színes születésnapi programokkal vár a Gemenc

A Gemenci Állami Erdei Vasút napján kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat. Rezét, a nosztalgiagőzös és erdei vonatozás, bábos-öko mesekuckó, kedves kutyák játszóháza, természetfotó kiállítás, vasúttörténeti gyűjtemény, erdőjárás lovasfogattal, no meg házi jellegű ebéd és még további programok várják a kisvasutak szerelmeseit 2023. szeptember 16-án a Gemenc Zrt Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

Márton Anna

Rezét gőzös

A Gemenci Állami Erdei Vasút napján a család minden tagja talál izgalmas, érdekes programokat a kisvonatozás mellett. A mi világunk 2023 címmel a Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállítása látható  a pavilonban. Az október végéig megtekinthető tárlaton a tagok legjobb fotói szerepelnek az elmúlt egy év terméséből. A kiállítás megnyitót 10 órakor tartják.  

A Gemenc Kincsei-Élet az ártéri erdőben tárlat betekintést enged a Gemenci erdőt körülölelő vidék, a Sárköz néprajzába, a korábbi tulajdonos, a Kalocsai Érseki Uradalom gazdálkodásába. Megismerkedhetünk az ártér egyedülálló életközösségével, a jellemző állat- és növényfajokkal.

A Hétszínvilág játékműhely készségfejlesztő fajátékokkal,  kézműves foglalkozásokkal várja a kicsiket  10-től 17 óráig.

A mesével, játékkal, bábokkal fűszerezett bábos öko-mesekuckó a kisgyermekeket játékos módon varázsolja el zöld gondolatokkal. Az ökotudatos bábok szórakoztató, közös játék során segítik a kicsiket a környezeti problémák megismerésében. Az előadások 11-től és 14 órától kezdődnek. Az előadások között Öko-kalandok játéktárba várják a gyerekeket ahol Potyka horgász-óriás társasjátékkal és  Öko-szaladgáló társasjátékkal szórakozhatnak.

A Csiga-Biga Alapítvány interaktív foglalkozásai 11.45-kor és 15 órakor kezdődnek. A vonatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi ill. Malomtelelő között. Nosztalgiautazás a „Rezét” gőzössel a Gemenci Erdei Vasút napján. A vonatokon a rendezvény karszalagjával lehet utazni, nem kell külön menetjegyet váltani.

Ezen a napon csak belépőjeggyel lehet az Ökoturisztikai Központba belépni. A belépőjegyet vásárlók karszalagot kapnak. A rendezvény helyszínei és eseményei a karszalaggal látogathatók. Az erdei vasút szerelvényein csak a karszalaggal rendelkező látogatók utazhatnak. Az ebédjegyeket és a lovasfogat menetjegyeit is a Jegypénztárban lehet megvásárolni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában