Előterjesztések

2023.09.25. 20:20

Rendkívüli testületi ülést tartottak Baján

Három előterjesztést tárgyaltak a szeptember 25-ei testületi ülésen a bajai városházán a képviselők.

Márton Anna

Három előterjesztésről is tárgyaltak

Fotó: Márton Anna

Bár a bizottsági ülésen hosszasan egyeztettek, a testületi ülésen már egyhangúlag döntöttek a Vízközmű-rendszerek tizenöt éves időtávra vonatkozó gördülő fejlesztési terve felújítási és pótlási tervrészének véleményezéséről, a beruházási tervrész elfogadásáról. A tárgyaláson megjelent Derekas László a Bajavíz Kft. ügyvezetője. A Bajavíz Kft. elkészítette Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata ­2024–2038-ig terjedő időszakra szóló gördülő fejlesztési tervét, a város ivóvízellátó, szennyvízelvezetést és -tisztítást szolgáló közmű rendszereire. A határozati javaslatot a jelen lévő 11 képviselő egyöntetűen megszavazta. 

A városatyák továbbá döntöttek a 2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásról. A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Kulturális Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében hirdette meg a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat felhívását felsőoktatási hallgatók számára a 2023/2024-es tanév második felére vonatkozóan az A típusú pályázat, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára a B típusú pályázatot. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. 

A támogatás érdekében a Kormány mind központi költségvetési, mind önkormányzati forrásokat is mobilizál. A bajai önkormányzat első alkalommal 2000-ben döntött a csatlakozás mellett, azóta minden évben csatlakozott a pályázati rendszerhez. Az ösztöndíj iránt évről évre nagy az érdeklődés, 120–260 fő közötti. A pályázók számától függően a támogatás mértéke 2200–9800 forint/hónap között volt. A képviselők egyhangúlag megszavazták az előterjesztést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában