Lovaskocsis felvonulás

2023.09.17. 16:12

Látványos menettel ünnepelt a falunapon Páhi – galériával

Pénteken kezdődött és szombat éjjelig tartott Páhiban a falunap.

Barta Zsolt

Lovasok és fogatok alkották a felvonulók seregét Páhiban

Fotó: Barta Zsolt

Péntek délután 13 órakor labdarúgókupát rendeztek a focipályán. Este 19 órakor a Rockcsontok és a Kavalkád Rock Band koncertje szórakoztatta a közönséget, melyet utcabál követett. Szombaton délután szüreti felvonulás indult a focipályáról. A lovasok és a kocsik több utcát is körbejártak, mire visszatértek a település központjába, ahol Petz János polgármester fogadta őket. 

Délután 16 órakor színpadi műsorok kezdődtek: óvodások léptek fel, majd a legfiatalabb kiskőrösi mazsorett csoport mutatkozott be, fellépett a kaskantyúi Levendula Citerazenekar, megtörtént a 18 évesek és újszülöttek köszöntése is. 

A polgármester hírportálunknak elmondta, hogy 12 gyermek született a tavalyi falunap és a mostani között. A bölcsőde tele kicsikkel, megfelelő „utánpótlása” van az óvodai csoportnak is. 

A szervezők között volt Pecznyik Béla, a helyi gazdakör elnöke, aki a baon.hu-nak elmondta, hogy az idei év nem kedvezett a növénytermesztőknek. A gabona gyengébben fizetett, mint ahogy várták. Ami megmaradt, annak egy részét a vaddisznók falták fel. Az egyik gazdatársának a hat hektáros kukoricásából öt hektár termést a vadak felzabáltak. Hogy ennek mi az oka? Vagy elszaporodtak Páhi határában a disznók, vagy kevés kukoricát vetettek, és arra a kevésre sereglettek a röfögők. A vadak már nemcsak a kukoricát nézték ki maguknak, de már egy másik gazdatárs tritikáléjába is bepofátlankodtak. 

A szőlőtermés az idén jó volt a falu környékén. A minőség is megfelelő, az árak 15-20 százalékkal magasabbak, ugyanakkor a költségek is drasztikusan megemelkedtek, így a haszon nagy részét a kiadások elvitték. A hónap utolsó szombatján a 49 tagú gazdakör kései szüretet rendez, amely során a leszedett szőlőből készül el a falu bora.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában