Jótékonysági esemény

2023.09.12. 19:07

Jótékony céllal szerveztek virágkötészeti bemutatót Félegyházán – galériával

Közel félmillió forint adomány gyűlt össze azon a virágkötészeti bemutatón, amelyet első alkalommal rendeztek meg a hétvégén Kiskunfélegyházán a huszonnegyedik libafesztivál keretében.

Vajda Piroska

Közel félmillió forint adomány gyűlt össze a virágkötészeti bemutatón

Fotó: Vajda Piroska

A Virágunk a világukért elnevezésű jótékonysági eseményt Franca Henrietta és Horváth Zsolt virágkötő mesterek hívták életre azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a virágkötészetet. A bemutatón a közönség élőben nézhette végig, hogyan készül el egy-egy kompozíció, melyek elsősorban az ősz jegyeit viselték magukon, de természetesen a libához is kapcsolódtak. Az elkészült mesterműveket árverésre bocsájtották, a közönség a show végig licitálhatott egy-egy darabra. Az így befolyt közel 500 ezer forintot a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Intézménynek ajánlották fel a szervezők. Keresztesné Csikós Gabriella, az iskola igazgatója hírportálunk érdeklődésére elmondta, az adomány nagyon jókor érkezett, hiszen ősztől bővült az iskola. A pénzből az új tantermeket szeretnék tovább szépíteni, illetve új fejlesztő eszközöket vásárolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában