Jubileum

2023.09.29. 16:04

Hetven éves a bácsalmási gimnázium – galériával

Kétnapos eseménysorozattal ünnepelték meg a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium fennállásának 70 éves évfordulójának jubileumi évnyitóját.

Juhász Jenő

Kétnapos eseménysorozattal ünnepelték a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium fennállásának 70 éves évfordulóját

Fotó: Juhász Jenő

Csütörtök délelőtt az oktatási intézmény sportpályáján 10 csapat részvételével rendezték meg a hunyadis atlétikaversenyt. A megmérettetésre a környékbeli iskolákon kívül Bajáról, Tompáról, Kelebiáról és a határon túli Vajdaságból is érkeztek 3-4. korosztályos tanulók. A résztvevők 70 méteres (az iskola 70. évfordulója tiszteletére) és 400 méteres síkfutásban, távol és magasugrásban, valamint 4x200 méteres vegyes váltóban versenyezhettek. A csapatok részvételét emléklappal, a díjazottakat pedig érmekkel és oklevelekkel jutalmazták a szervezők.

A megemlékezés második napján emlékfalat és Hunyadi János mellszobrot avattak, valamint kiállítás megnyitót tartottak az oktatási intézményben. Márai András igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd ezt követően ismertette a jubileumi év tervezett programjait és a már elkészült alkotások körülményeit. Említést tett arról is, hogy a kiállítások megrendezése mellett egy beszélgető sorozatot is szeretnének megvalósítani a volt hunyadikosokkal.

Füves Béla művésztanár – az emlékfal és a mellszobor alkotója – rövid áttekintést adott az évfordulóhoz kapcsolódó előzményekről, a felmerült ötletekről és a megvalósított eredményekről, valamint a várható folytatásokról is.

A kulturális műsorral egybekötött sorozatindító kiállításon Agócs Nikolett (2009-ben végzett az alma materben) festményeit tekinthették meg az érdeklődők.

Az évnyitó rendezvénysorozat gálaműsorral – hunyadis zenés, táncos, irodalmi összeállítással – zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában