Esemény

2023.09.30. 17:58

Gyermekkardiológusok és Böjte Csaba is ellátogatott a kecskeméti Városházára – galériával

Kecskeméten tartja két napos gyermekkardiológiai szekció ülését a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Gyermekgyógyász Társaság. Az esemény egyik programjaként az orvosok megtekintették a felújított kecskeméti Városházát. A tanácskozás résztvevőit Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte. Kiemelt vendég volt az eseményen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

Lizik-Varga Katalin

Kiemelt vendég volt az eseményen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az atya háláját fejezte ki az orvosoknak, ugyanis mint mondta, több nevelt gyermekét is megmentették. Kiemelte, hogy a szakemberek azon fáradoznak folyamatosan, hogy a gyermekeket meggyógyítsák, a bajt elhárítsák. Mint mondta, nem sopánkodnak, hanem meg akarják oldani a gondokat, ezért pedig köszönet illeti őket. 

Milyen jó lenne, ha az egész társadalom így állna hozzá a problémákhoz, mert biztosan van baj, van nehézség – tette hozzá. Én nem hiszek egy olyan Istenben, aki olyan feladatok elé állít bennünket, amelyekre nem lenne megoldás – hangsúlyozta a szerzetes. 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a Városháza újjászületéséről is beszélt a megjelenteknek. 

Mint mondta, ez az épület, a kultúrája, az építészeti és kulturális öröksége nyomot hagy mindenkinek az életében, legfőképpen a Kárpát-medence magyarságában. A városvezető a látogatóközpontot is bemutatta a vendégeknek, felsorolva legfontosabb értékeinket. 

Az eseményen a Csiribiri Kölyökklub kórusa vidám gyermekdalokkal kedveskedett az orvosoknak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában