Szentmiklósi Napok

2023.09.06. 11:10

Gasztrokulturális fesztivállal ünnepelnek Kunszentmiklóson

Idén sem marad el a Felső-Kiskunság legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye. A szám szerint huszonnyolcadik Szentmiklósi Napokat szeptember 8-án és 9-én tartják meg. 

Gulyás Sándor

Felvételünk a XIX. Országos Birkafőző Versenyen készült Kunszentmiklóson

Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

A hagyományoknak megfelelően idén is a testvérvárosi delegációk fogadásával, majd zászlófelvonással veszi kezdetét az idei Szentmiklósi Napok. Délután a református templomban László Attila műsorát élvezheti a közönség, majd Szőke Ferenc alkotásaiból nyílik kiállítás a Varga Domonkos ÁMK-ban. A rendezvénysorozat első napja a Piramis együttes koncertjével zárul.

Az idei Szentmiklósi Napok egyik fő attrakciója a szombati birkafőző verseny lesz, amelyre magánszemélyek, családok, cégek, civil csoportok egyaránt nevezhetnek. A kiemelkedő jelentőséggel bíró gasztronómiai fesztiválon hazai és a határon túlról érkezett csapatok mérik össze tudományukat a városközpontban.

– Az első gasztronómiai fesztivált Vassné Kelemen Ágnes alpolgármester asszonnyal szerveztük húsz évvel ezelőtt. A kezdeményezés nyitott fülekre talált, néhány évvel később már több mint százan neveztek be a birkafőző fesztiválra, ami ma már az ország egyik legjelentősebb birkafőző versenyévé nőtte ki magát  – mondta el hírportálunk érdeklődésére Lesi Árpád polgármester.

Az ágyúszóval induló birkafőző verseny ideje alatt a Szalkszentmártoni Néptánc Együttes, a Felső-Kiskunsági Folk Közösség, a Szappanos Lukács Művészeti Iskola, a Szappanos Lukács Népdalkör és Fodor Eliz műsorát élvezheti a közönség. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság szervezésében bűn- és balesetmegelőzési előadást tartanak délután a Varga Domokos ÁMK klubtermében. A főzőverseny mellett változatos gyermek és felnőtt programok, koncertek, kézműves foglalkozások, bemutatók várják az érdeklődőket a fesztivál ideje alatt. A sztárvendég Korda György és Balázs Klári lesz. A rendezvényt szakács- és motoros felvonulás színesíti.

A Szentmiklósi Napok fővédnöki tisztét dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője tölti be. A rendezvény keretében tartják meg pénteken a II. Kunszentmiklósi Borudvart a Birkás, Kárpátia, a Takács és a Koch borházak részvételével. A hangulatról Polgár László, Mizsei Molli, Banyák Gyula, a Boros-Csicsa duó és Csákai Erzsébet gondoskodik. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában