Kerékpár

2023.09.18. 19:36

Európai Mobilitási Hét: biciklis túrák, előadások és vetélkedők várják a halasiakat

Kirándulással kezdődtek az Európai Mobilitási Hét programjai Kiskunhalason, a művelődési háztól szombaton kerékpárosok tekertek Bugacra és vissza. Minden évben szeptember 16-22. között rendezik meg Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatát, a mobilitási hetet és az autómentes napot, amely arra ösztönzi a közlekedőket, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést.

Pozsgai Ákos

Változatos programokkal várják az érdeklődőket

Fotó: Pozsgai Ákos

A programsorozatba bekapcsolódó önkormányzatok bemutathatják a fenntartható mobilitás érdekében tervezett közlekedéspolitikai kezdeményezéseiket és legjobb megoldásaikat, rendezvényeikkel ráirányíthatják a polgárok figyelmét a levegőszennyezés, a zaj és a zsúfoltság negatív hatásaira. Az idei jelmondata („Takarékoskodj az energiával!”) az aktív mobilitásra, a gyaloglásra, a kerékpározásra, illetve az egyéni autóhasználat helyett a közösségi közlekedés igénybevételére ösztönöz. 

A tavalyihoz képest többen, idén már több mint 220 település jelezte részvételét a rendezvényen, köztük a kiskunhalasi önkormányzat is.

Kiskunhalason változatos programokkal várja a szervező Halasi Városmenedzser Kft. az érdeklődőket. A szombat délelőtti a bugaci kerékpártúra másnapján a városi műemléki épületekhez szerveztek csoportos tekerést, hétfőn pedig a közeli Zsanára bicikliztek a programhoz csatlakozók.

Kedd reggel bringás reggelire várják a halasiakat, fél 7-től kakaós csigát és almát osztanak a szervezők a Bethlen Gábor téren azoknak, akik kerékpárral indulnak munkába vagy iskolába. Szeptember 20-án, szerda délután 18 órától a Végh-kúriába szerveznek az energia-gazdálkodásról beszélgetés, 21-én, csütörtökön délelőtt 9 órától 16 óráig a Bethlen Gábor térre óvodásokat és iskolai csoportokat várnak, ahol csoportos vetélkedők, ügyességi játékok lesznek. Szeptember 22-én, pénteken 16.30 órától a Kiskunhalas és Balotaszállás között félúton lévő Szemerédi kertészethez szerveznek biciklis túrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában