Előadás

2023.09.01. 09:43

A hegymászással ismerkedhettek az érdeklődők a kecskeméti könyvtárban – galériával

A hegymászás érdekes, különleges és koránt sem veszélytelen hobbi, mégis sokakat érdekel, amiről csütörtökön még többet tudhattak meg a látogatók a könyvtárban.

Orosz Fanni Flóra

A telt házas előadás során egy kis magaslati levegőt szippanthattak a látogatók a Mount Everest alaptábor túráján.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Ezen a héten is folytatódott az Utazók a könyvtárban című turisztikai előadás-sorozat a kecskeméti Katona József Könyvtárban. A telt házas előadás során egy kis magaslati levegőt szippanthattak a látogatók a Mount Everest alaptábor túráján.

Csütörtök délután fél ötkor ugyanis Dr. Barta Gábor, a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ koordinátora látogatott el a kecskeméti intézménybe, hogy vetített, képes előadásával ne csak a távoli kalandozás iránti vágyunkat erősítse, de még tippeket is adjon, hogyan lehet költséghatékonyan megtervezni, majd teljesíteni egy ilyen, nem mindennapi vállalkozást.

Néhány hónappal ezelőtt az egész országot megrázta Suhajda Szilárd, a magyar expedíciós hegymászó tragikus története. Ekkor talán a korábbinál jobban felfigyelt a közönség a hegymászók munkásságára, a hegymászás folyamatára, kihívásaira, még hacsak távolról, az otthon biztonságából is. A csütörtöki előadást Dr. Barta Gábor, az ő emlékének dedikálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában