Harry Potter Klub

2023.08.04. 15:32

Varázslók és boszorkányok kapták a főszerepet a kecskeméti könyvtárban

A kecskeméti Katona József Könyvtár falain belül minden hónap első csütörtökén varázslatos témákról beszélgethetnek a fiatalok.

Orosz Fanni Flóra

Minden hónap első csütörtökén varázslatos témákról beszélgethetnek a fiatalok a könyvtárban

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Csütörtök délután, a kecskeméti Katona József Könyvtárba varázslat szökött, hiszen minden hónap első csütörtökén tartják a Harry Potter Klubbot. A klub azon gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket várja, akik szívesen beszélgetnének olyan emberekkel, akik hozzájuk hasonlóan rajonganak a J. K. Rowling teremtette varázsvilágért. A havi rendszerességű találkozók mindig egy-egy előre megbeszélt tematikára felfűzött interaktív előadásból, valamint olykor-olykor közös játékból állnak – olvasható a könyvtár leírásában.

Az augusztusi alkalom különleges volt, hiszen az egyébként is interaktív beszélgetős foglalkozáson, a gyerekek ezúttal még jobban kivehették a részüket, hiszen ők választhatták ki azokat a témákat, amiről a nyáriszünet utolsó hónapjában szívesen beszélgetnének. A kiválasztott témakörökről a fogalkozás vezetője Molnár-Faragó Éva tartott egy rövid ismeretterjesztő összefoglalót, ami közben, és után is bátran kérdezhettek a klubtagok. A részvevők többsége olvasta az összes varázslatos könyvet, éppen ezért nem csak Éva tudott választ adni egy-egy kérdésre, de a gyerekek egymással is szívesen beszélgettek. A foglakozáson fontos szerepe van a fantáziának, és a már létező történetek mellet az sem kizárt, hogy egy-egy rajongói elmélet is megszületik. 

A Katona József Könyvtár Harry Potter Klubját csaknem hét éve vezeti Molnár-Faragó Éva, aki fiúkat és lányokat, kicsiket és nagyokat is egyaránt szívesen lát minden hónap első csütörtökén 16:30-tól. Ezek alapján a következő találkozó szeptember 7-én esedékes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában