Brigádnapló

2024.05.13. 09:54

Jótékonysági filmbemutatót rendeznek Kecskeméten és Kiskunhalason

Május 13-án több városban egy időben országos premier előtti jótékonysági bemutatót rendeznek Szőke András Brigádnapló című filmjéből. Kecskeméten és Kiskunhalason is vetítik a filmet.

Pozsgai Ákos

A jótékonysági vetítéseket a Magyar Rotary Clubok Szövetsége szervezi, amely 56 Rotary klubot fog össze országszerte – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, május 13-án 11 városban lesz látható premier előtt a Brigádnapló: Budapesten, Kecskeméten, Kiskunhalason, Miskolcon, Szegeden, Csongrádon, Székesfehérváron, Sopronban, Szombathelyen, Szentendrén és Szolnokon.

jótékonyság, filmvetítés, Bringanapló
Jótékonysági bemutató Kecskeméten és Kiskunhalason a Brigádnapló című filmből
Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

A vetítésekre csaknem 2000 nézőt várnak, akik a film után több helyszínen az alkotókkal, szereplőkkel is találkozhatnak. A jegyekből és a támogatásokból befolyt összegből az adott város Rotary klubjainak segítségével gyermekeket és fiatalokat támogatnak.

A filmről szólva a közleményben kiemelik, hogy Szőke András rendező a tőle megszokott, keserédes stílusával fogott bele a rendszerváltás egy szeletének bemutatásába a szentesi Petőfi Szocialista Brigád fellelt eredeti brigádnaplójának felhasználásával.

– "A film a közösség összetartozását, a túlélést és a kreatív megoldásokat helyezi előtérbe a hiánygazdaság, a szocialista tervgazdálkodás idejében, célul tűzve ki, hogy a múltba való elmélyedés mellett humorával a fiatal korosztályt is megszólítsa, és bemutassa számukra a hetvenes-nyolcvanas évek néha burleszkszerű mindennapjait" – olvasható a film ismertetőjében.

A Brigádnapló című szatirikus vígjáték producere Mészáros Zoltán, operatőre Bán-Horváth Attila, a forgatókönyvet Nemes Orsolya és Szőke András jegyzi. A filmben Szőke András mellett többek között Reviczky Gábor, Szarvas József, Györgyi Anna, Fábry Sándor, Badár Sándor, Gáspár Tibor, Zelei Gábor, Vida Péter, Kautzky Armand és Bede Róbert játszik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában