HÍRCSE

2023.08.14. 13:49

Tíz bombasztikus nő, akik arra hivatottak, hogy segítsék a kecskeméti családokat

Kecskeméten egyre több babás-mamás rendezvény kapcsán lehet találkozni a HÍRCSE névvel, logóval. Mi célból alakult a Hírös Családmentor Egyesület? Ki a célközönségük? Többek között erről is beszélgettünk Szabóné Kis Éva szoptatási szaktanácsadóval, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulenssel, az egyesület egyik alapítójával.

Sebestyén Hajnalka

A Hírös Családmentor Egyesület tagjai: Szabóné Kis Éva, Kovács- Dandi Csilla, Butkáné Kis Regina, Böde- Harkai Csilla, Csörsz Édua, Fetterné Marozsán Mónika, Jóka Alexandra, Makai Marianna, Néma Attiláné és Szabó Béláné

Fotó: Beküldött fotó

– Honnan jött az ötlet? – kérdeztük elsőként.

– Három évvel ezelőtt kezdtünk el azon gondolkodni, hogy egységesíteni kell erőinket és létrehozni egy olyan szervezetet, mely összefogja a kecskeméti anyás-apás-gyermekes rendezvényeket, valamint azon szakembereket, akik a családok szolgálatában állnak, a várandósságtól az óvodáskorig. 2022-ben sikerült megalapítanunk a Hírös Családmentor Egyesületet.

– Mi a fő céljuk?

– A küldetésünk olyan szakemberháló kiépítése a családok körül, mely naprakész és hiteles információt nyújt a várandós és kisgyermekes családoknak. A testközelség csodáját, az emberi összekapcsolódás alapjait újra elterjeszteni, a legősibb kapcsolatban, mely már a méhen belül elkezdődik, ezáltal egy kiegyensúlyozottabb világot alkotni a megfelelő támogató háttérrel közösen. Folyamatosan keressük a pártolói tagjainkat, azon szakembereket, akik csatlakoznak csapatunkhoz és a családokat, akik támogatnak minket az úton. 

– Kiket takar a név: Hírös Családmentor Egyesület?

– Tíz bombasztikus nő, akik arra hivatottak, hogy a kecskeméti családok szolgálatában legyek. Név szerint: Szabóné Kis Éva, Kovács- Dandi Csilla, Butkáné Kis Regina, Böde- Harkai Csilla, Csörsz Édua, Fetterné Marozsán Mónika, Jóka Alexandra, Makai Marianna, Néma Attiláné és Szabó Béláné.

– Hogyan illeszkedik a HÍRCSE a többi kecskeméti babás, kisgyermekes jótékonysági egyesülethez, szervezethez?

– A tapasztalataim azt mutatják, hogy nagy szüksége van a családoknak ilyen jellegű szervezet létrehozására. Kijelenthetem, hogy a városban azért vagyunk egyediek, mert a szakmaiság és a civil munka ötvöződik nálunk, és így hitelesen tudjuk tudásunkat átadni a kisgyermekes családoknak. Valamint olyan szakembergárdával alapítottuk az egyesületet, akik ismertek a városban és az eddig folytatott munkájuk már sikereket ért el. A többi civil szervezetnek nem konkurenciái, hanem támogatói leszünk, hiszen a célunk egy: erősítsük és támogassuk a családokat.

– Milyen programjuk lesz legközelebb?

– Szeptember 6-án indul a Hírcse Csacsogó Klub a Katona József Könyvtárban. Minden héten szerdán 9.30-10.30-ig tartjuk meg ezen alkalmakat, melyre olyan szakembereket hívunk meg, akik hivatásukkal, gyakorlati és szakmai tudásukkal segítik és támogatják a kisgyermekes családokat. Lesz itt szó szoptatásról, táplálkozásról, szülésélményről, mozgásfejlődésről, anyaságról, játékokról, hordozásról, gyermeknevelésről és megannyi hasznos információról, melyek mindegyike a boldog kiegyensúlyozott kisgyermekes időszak támogatására szolgál. A klub ingyenen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.

– Hol érhetők el az interneten?

– Van honlapunk és Facebook-oldalunk, emellett készül egy Facebook-csoport. Terveink között szerepel még a Hírcse Fórum elindítása, melyre olyan szakembereket szeretnénk elhívni, akik előadásaikkal, tapasztalatukkal, információ átadással segítik a családok életét. Csak egy példát említsek, szeretnénk meghívni a Bács- Kiskun Vármegyei Oktatókórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán dolgozó orvosokat, szülésznőket, akik ezen fórumon bemutatkozhatnak az anyáknak, várandósoknak. Elindítottuk a Hírcse Kommandót, melynek célja, hogy feltérképezzük a városban fellelhető baba- és mamabarát helyeket, ahol gondtalanul lehet pelenkázni, szoptatni, etetni a gyermekeket. Ezt hamarosan közzé is tesszük, illetve pozitív példával fogjuk bemutatni a város egyik legrangosabb helyét. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában