Programsorozat

2023.08.28. 17:30

Színes programokkal várták az érdeklődőket a Szentiváni Napokon – galériával

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Szentiváni Napok programsorozatot a felsőszentiváni sportpályán. A szervezők az óriási hőséggel küzdöttek a rendezvény ideje alatt és előtte is, de minden programot lebonyolítottak, néhányat azonban kicsit később a meleg miatt.

Márton Anna

Óriási tömeg élvezte a fellépők esti műsorát

Fotó: Márton Anna

Vörös Szilárd polgármester hangsúlyozta, hogy külön megtiszteltető volt, hogy Felvidékről, Naszvad testvértelepülésről is érkeztek vendégek. Az első napon lovasfelvonulással indult a program, fúvószenekarral vonultak végig a település utcáin. Felvonultatták a gépeket is.

– A pótkocsikon buliztak a fiatalok. A gépbemutató során a támogatók több gépet is felvonultattak. Közel tíz év alatt a lovasok száma megfogyatkozott, így akkor bevontuk a gépeket, és úgy tűnik, hogy ezt kedvelik a helyi fiatalok – mondta Vörös Szilárd.

Ezt követően családi programokat szerveztek. Több korosztály számára ügyességi vetélkedőket tartottak értékes nyereményekért, ebédre pedig minden érdeklődőt meghívtak egy babgulyásra. Ebéd előtt szinkronversenyben mérkőztek meg a quadok, majd utána egy 190 lóerős John Deer traktort hívott ki egy lipicai fogat látványos ügyességi és gyorsasági versenyre, amit a fogat nyert meg.

A sportpályán íjászversenyt tartottak Kasza Sándor, a Bajai Honvédelmi Sportközpont íjászszakkör vezetője koordinálásával. Óvodásprogram, rodeóbika-verseny, hetes és tizenegyes rugóverseny és csilievő verseny is szerepelt a falunap programkavalkádjában. Húsz versenyző nevezett a csilievő versenyre, melyet első alkalommal rendeztek meg a településen. A pénzdíjazású megmérettetésben holtverseny alakult ki három, utána pedig két versenyző között. Ők nagyon megszenvedtek, végül egy vidéki versenyző nyerte a viadalt, legyőzte a helyi erősembereket. Őrületesen jó, látványos program volt a Chili Baja profi szervezésében. A szervezők folytatják majd a versenyt, hiszen nagyon népszerű volt.

Helyi vállalkozók felajánlásából értékes tombolával is készültek a falunapra, jelentős értékű vásárlási utalványt nyertek a szerencsések. A fődíj egy 75 ezer forintos barkácsgépszett volt. Óriási tömeg élvezte a fellépők esti műsorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában