KNP

2023.08.22. 10:53

Lezajlott az Ifjú Kócsagőr program területi döntője

Összemérte tudását a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság négy Ifjú Kócsagőr-jelöltje. A jó hangulatban telt délelőtt során a versenyzők bemutatták a tíz napos terepgyakorlaton szerzett élményeiket és tapasztalataikat, valamint az előre meghatározott kreatív feladatot is ügyesen prezentálták.

Lizik-Varga Katalin

Csoportkép a versenyzőkről, mentoraikról és a zsűriről

Fotó: Varga-Farkas Anett / KNP

A zsűrinek idén is nehéz dolga volt, mivel az országos döntőbe csak egy versenyzőt lehet küldeni. A területi döntő nyertese Gyenizse-Nagy Sára lett, aki a Kaposvári Egyetem természetvédelmi mérnöki szakán végzi tanulmányait. Felkészítő mentora Agócs Péter, természetvédelmi őrkerület-vezető. 

Az idén tizedik alkalommal meghirdetett Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a fiatalokkal a természetvédelmi őrök munkáját, részvételük fontosságát és ezen keresztül a természeti értékek védelmét. 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30Y zenekar 2013-ban hozta létre az Y TriÁsz mozgalmat annak érdekében, hogy a 18-24 éves generációt bevonja az értékteremtő programokba. Így jött létre az Ifjú Kócsagőr Program, melynek az Agrárminisztérium is az élére állt. A jubileumi döntő házigazdája az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában