Gálaműsor

2023.08.21. 09:54

Kitüntették Kunszentmiklós legjobbjait – galériával, videóval

Idén is színvonalas programokkal készült az új kenyér ünnepére Kunszentmiklós város önkormányzata. A program zászlófelvonással kezdődött a főtéren. Az ünnepi szentmisét és kenyéráldást a katolikus templomban tartották meg. Délután sajt és borkóstolóra, az új kenyér megszentelésére várták a lakosokat a strand területén. Az ünnepséget Dinnyésné Mészáros Irén szervezte. Közreműködött Bődi Szabolcs emeritus polgármester, a 3 Gál, a Kereki Nótások, Polgár László és a Szappanos Lukács Népdalkör. 

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

A kitüntető címeket a Szent István napi gálaműsor keretében adták át  Varga Domokos ÁMK nagytermében. A képviselő-testület döntése értelmében az idei esztendőben négy elismerő cím talált gazdára. A városatyák a Kunszentmiklósért emlékérmet Gajár Jánosnak ítélték oda, aki a nagy hagyományokkal rendelkező juhászcsalád sarjaként, több mint két évtizede támogatója a városi rendezvényeknek. Az általa kialakított tanyaközpont kultúrtörténeti értéke nagyban hozzájárul Kunszentmiklós mezővárosi képéhez. Ugyancsak Kunszentmiklósért emlékérmet vehetett át dr. Bernáth Sándor. A vérbeli lokálpatrióta évtizedek óta gyűjti a Kunszentmiklósra és a Felső-Kiskunságra vonatkozó írásos, képes és tárgyi emlékeket. Gondoskodik arról, hogy gyűjteménye elérhető legyen szülőhelye polgárai számára. Tassi Gábor tevékenységét Kunszentmiklós Város Vagyon és Közbiztonságáért címmel ismerte el a település vezetése. A rendőr főtörzszászlós huszonöt éve teljesít szolgálatot a helyi rendőrkapitányságon. Eredményesen irányítja a szabálysértési előkészítő tevékenységet. Az Év Vállalkozója címmel tüntették ki Asztalosné Szombati Magdolnát, aki évtizedek óta végzi könyvelői tevékenységét. Több mint száz kunszentmiklósi vállalkozás munkáját segíti, ezzel részt vállal a város gazdasági életének fenntartásában. Az elismerő címeket Lesi Árpád polgármester és Vassné Kelemen Ágnes alpolgármester adta át a kitüntetetteknek. 

A gálaműsorban közreműködött Csákai Erzsébet, Mizsei Molli, Rusznyák Edit, Banyák Gyula, Polgár László. Meghívott előadó Nyári Károly zongoraművész volt. A rendezvény jótékonysági célt is szolgált, a bevételt ifjú Ujszászi Imre és családja megsegítésére fordítják. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában