Kecskemét

2023.08.10. 19:58

Izgalmas és látványos előadásokkal várják az érdeklődőket a Planetáriumban

A hullócsillagok időszakát éljük, de emellett a csillagos égbolt iránt érdeklődők érdekes előadásokat is meghallgathatnak a kecskeméti Planetáriumban, ahol nyáron is folyamatosak a programok.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az egyéni érdeklődőknek szóló előadások között vannak kimondottan kisebb gyerekeket megszólítók, és nagyobbaknak szóló előadások egyaránt. Legközelebb szombaton várják a kíváncsi közönséget. Az óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlják a 15 órakor kezdődő Óriásholdak a naprendszerben című gyerekműsort. 16.30-tól hallható a Rémségek a galaxisunkban című előadás, mely 10 év felett ajánlott. Előadó: Bondár Péter szakelőadó.

Kedden 17 órakor kezdődik a Csillagmese kicsiknek című gyerekműsor, Szabó Balázs szakelőadóval. Jövő csütörtökön 17 órakor pedig a Valóságos világűr című előadást hallgathatja meg a közönség, Bondár Péter szakelőadóval.

Végül jövő szombaton 15 órakor Bolygók, csillagok címmel lesz gyerekműsor, 16.30-kor Luna és Léna – Napunk, Holdunk címmel tart előadást Szabó Balázs szakelőadó.

Ezt követően a Planetárium augusztus 21-től szeptember 3-áig felújítási munkálatok miatt zárva tart, majd szeptember 4-től 8-áig is csak feltételesen tudnak csoportokat fogadni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában