Zöldfelület-kezelési gyakorlat

2024.05.29. 17:45

KlímaSztár 2024 díjjal ismerték el a kecskeméti esőkerteket

Öt hazai település – Kecskemét, Barnag, Debrecen, Újpest és Vác – mintaértékű zöldfelület-kezelési gyakorlatai nyerték el az Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2024 díjait. Kecskeméten az esőkerteket díjazták.

Sebestyén Hajnalka

A Zöld Küldetés Egyesület tájékoztatójából kiderül: a díjakat a napokban Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza kastélyban, a Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozójának keretében szervezett szakmai programon vehették át a területek kezelésében közreműködő önkormányzatok és szervezetek képviselői. Kecskemétet a Zöld Küldetés Egyesület részéről Farkas-Barta Kata elnök, míg az önkormányzatot Öveges László főépítész képviselte a díjátadón.

Kecskemét, Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, Klímasztár,
 Kecskemét esőkertjei, mintaértékű zöldfelület-kezelési gyakorlatai elnyerték az Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2024 díját
Fotó: Beküldött fotó

„A kecskeméti önkormányzat a helyi Zöld Küldetés Egyesülettel együttműködésben olyan esőkerteket alakított ki a város több pontján, amelyek nemcsak a nagy mennyiségben lezúduló, hirtelen jött esőzések alkalmával segítenek a csapadék befogadásában és talajba történő elszikkasztásában, de egyben biodiverz évelőkkel, cserjékkel – esetenként fákkal – beültetett, komplex ökológiai szolgáltatásokat nyújtó zöldterületek is” – hangzott el a díjátadón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában