Halasi Városmenedzser Kft.

2023.08.05. 13:18

Halasi turisztikai helyszínek is csatlakoztak az országos Kajla mozgalomhoz – galériával

A „Hol vagy, Kajla?” program célja, hogy az alsó tagozatos iskolások megismerjék és a családjukkal közösen beutazzák Magyarországot. A mobil applikációra és pecsétgyűjtő útlevélre épülő program főszereplője Kajla, a kíváncsi kölyök vizsla, akit követve magyarországi látnivalókat fedezhetnek fel a gyerekek. Az iskolai szünidő alatt minden alsó tagozatos diák, akinek van világoskék Kajla-útlevele, díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz, a GYSEV, a Bahart és a Mahart belföldi, helyközi járatain, Június 17. és augusztus 14. között.

Pozsgai Ákos

A Sáfrik-féle szélmalom Kiskunhalason

Fotó: Pozsgai Ákos

A Halasi Városmenedzser Kft. négy turisztikai helyszínnel – Csetényi Élménypark, Thorma János múzeum, Panoráma torony, Sáfrik-féle szélmalom – csatlakozott a Kajla programhoz, azt remélve, hogy még többen látogatnak majd el ezekre a kiemelt turisztikai helyekre. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint több százezer utazás és több tízmillió utaskilométer köthető a programhoz. Ennyiszer éltek a családok ezzel a lehetőséggel, ezáltal erősítve a belföldi turizmust. 2019 óta 700 ezer alsó tagozatos diák örülhetett a Kajla-útlevelének és kezdte el a pecsétgyűjtést országszerte.

A kisdiákok június 17. és augusztus 31. között utazhatnak díjmentesen a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain a pecsétgyűjtő világoskék Kajla-útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolvány – diákigazolvány vagy személyi igazolvány – felmutatásával. A korábbi sárga és sötétkék útlevelek már nem jogosítanak ingyenes utazásra.

A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál vagy a MÁV-applikáción keresztül. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a pótjegyet vagy a helyjegyet ez esetben is meg kell vásárolni. A MÁV-Start és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kap, ha más kedvezménnyel nem rendelkezik. Volánbuszos utazás esetén a Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a kísérők a menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában