Tanévkezdés

2023.08.30. 15:24

Évente közel 1200 kecskeméti szülő parkolását segíti a nekik szóló díjmentes bérlet

Tanévkezdéskor minden évben díjmentes parkolásra jogosító bérletet válthatnak a kecskeméti szülők, hogy a reggeli és délutáni időszakban könnyebb legyen a gyermekek iskolába vagy óvodába szállítása. A tavalyi iskolás bérletek nyár elején, a bölcsődés és óvodás bérletek pedig augusztus 31-én vesztik érvényüket. Érdemes időben kiváltani az ideieket, hogy később ne érjen senkit sem kellemetlenség.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Azok a szülők, akiknek fizető parkolási zónában található iskolába jár az 1. vagy 2. osztályos, óvodás, illetve bölcsődés gyermekük, díjmentes parkolásra jogosító bérletet válthatnak a Kecskeméti Városrendészetnél. Ezzel a bölcsődék, óvodák és az iskolák közvetlen környezetében várakozhatnak a reggeli és a délutáni időszakban. 

Ez a bérlet egy oktatási-nevelési évre szól, ami azt jelenti, hogy szeptembertől az iskolákban tanuló 1. vagy 2. osztályos gyermekek szülei június 30-ig, a bölcsődékbe és az óvodákba járó kicsik szülei pedig augusztus 31-ig használhatják azt – tájékoztatott Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese. 

Mint mondta, fontos, hogy a személygépkocsi, amelyre bérletet váltanak, az érintett szülők tulajdonát képezze, vagy üzembentartói, használói legyenek a gépjárműnek. Hangsúlyozta, hogy kedvezményként említhető az is, hogy az 5 métert meg nem haladó, gyakorlatilag személyautó kinézetű, de teherautónak vizsgáztatott kisteherautókra is válthatnak a szülők ilyen bérletet. 

Az intézményvezető-helyettes szerint a bérlet nagyon népszerű a szülők körében, Kecskeméten körülbelül 1000-1200 szülő veszi igénybe évente. Így az érintettek a reggeli órákban 8 óráig, délután pedig 15-től 18 óráig várakozhatnak díjmentesen az intézmények melletti utcákban. A város egyes részein, némely napokon reggel 6 órától kell fizetni a parkolásért, ezért a reggel 8 óráig tartó időszak őket érinti, segíti a leginkább. 

A bérlet díjmentes, azonban kiváltásáért költségtérítést kell fizetni, melynek havi díja 1.000 forint. Éves bérlet vásárlására is van lehetőség. Gyermekenként legfeljebb két autóra lehet azt igényelni. A bérlet kiváltásához szükséges a forgalmi engedély és az adott intézmény által kiállított jogviszony igazolás. 

A Kecskeméti Városrendészet Ügyfélszolgálati Irodájában (6000 Kecskemét, Budai u. 2/a, földszinti iroda, bejárat a szabadtéri piac felől, telefon: +36 76/503-220.) hétfőn, kedden és szerdán 8 és 15 óra között, valamint csütörtökön 8-tól 18 óráig és pénteken 8-tól 12 óráig intézhetjük ezzel kapcsolatos ügyeinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában