Beruházás

2023.08.01. 07:00

Befejezték az orgoványi iparterület fejlesztését

Elkészült az orgoványi iparterület infrastrukturális fejlesztése, melyet a Széchenyi 2020 program keretében végzett az önkormányzat, 156,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból − tájékoztatott közleményében a nagyközség önkormányzata.

Horváth Péter

156,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást kapott a település

Fotó: Orgoványi Önkormányzat

A fejlesztésnek köszönhetően az iparterületre vezető 900 méteres dűlőút szilárd burkolatot kapott, illetve az út mentén kiépült a közvilágítás: 21 darab LED lámpát szereltek fel, darabonként 20 W teljesítménnyel. Az iparterületen három vállalkozás végzi tevékenységét több mint 40 fő foglalkoztatásával. 

A beruházás célja volt, hogy a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon legyenek elérhetőek, vonzóbbá és könnyebben megközelíthetővé váljanak az ottani létesítmények. Az útépítéssel az önkormányzat várakozásai szerint tovább bővül az ipari park, mely többek között a helyben történő foglalkoztatás növelését eredményezi.

A település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében pályázott még 2020-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában