Összefoglaló

2023.08.12. 21:20

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. augusztus 12.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kétszáz erőgép dübörgött végig Csólyospáloson

Fotó: Tapodi Kálmán

A nyári nagy melegben kiemelt figyelmet kell fordítanunk növényeink és kertünk jólétére, és a megfelelő folyadékpótlásra. Nem mindegy, hogy mikor és hogyan öntözünk a kánikulában. Írott szabályok kimondottan nincsenek, de Sipos József növényorvosnak van néhány javaslata a hatékony öntözéssel kapcsolatban.

A városföldi művelődési ház csapata a szombati Falunap után sem unatkozik. A nyár folyamán már kettő táboron túl vannak, a következő héten pedig indul a harmadik, a Mesterségek Hete.

Füleki Bianka és Füleki Nikolett a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Sportegyesület két tagja sorra hozza el az előkelő helyezéseket a területi és országos versenyekről, vadászreflex és pusztai íj kategóriában. A testvérpár eredményeinek értékét növeli, hogy a fiatal tehetségek néhány éve ismerkedtek meg a figyelmet, pontosságot és jó fizikai erőnlétet igénylő sportággal.

Újabb látványos videóban mutatták meg, hogy halad a Kalocsa-Paks új Duna-híd építése.

A hartai Duna-parton pénteken 21 óra körüli időben tragédia történt: miközben az est nagy fellépője, a P. Mobil már a színpadot rendezte be, szinte minden adott volt a koncert megkezdéséhez, az együttes hangtechnikusa hirtelen rosszul lett, és hiába volt a gyors, defibrillátoros újraélesztési kísérlet, a 74 éves férfi a helyszínen elhunyt.

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg versenyét a Csólyospálosi Traktoros Sport Egyesület.

A kertünk nemcsak a mi pihenőhelyünk, hiszen megannyi hasznos állatnak is otthon adhat, ha figyelünk néhány apró részletre a kert kialakítása során.

Új műalkotás díszíti a kecskeméti Wojtyla Ház belső udvarán kialakított Reménység kertjét. Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásával Petőfi költészete előtt tiszteleg. A plasztika a modern kortárs szobrászat eszköztárával élve egy életérzést – vagy inkább „halálérzést” próbál kifejezni.

Szombaton rendezték meg a postagalambászok országos találkozóját a felsőlajosi Új Tanyacsárdában.

Az iskolakezdés és a tanszervásár közeledtével, fontos hangsúlyt fektetnünk a megfelelő iskolatáska kiválasztására, amiben Fehér-Szenti Annamária, gyógypedagógus ad szakmai tanácsokat.

Egy napra újra élettel telt meg a bugaci kisvasút szombaton a Kisvasúti Nap és Hajtányparádé alkalmával. A hajtányozás népszerűsítését szolgáló esemény évről-évre népszerűbb, ami annak is köszönhető, hogy ma már Jakabszállástól egészen Kiskunmajsáig zavartalanul közlekedhetnek a kézi- és lábhajtányok, illetve a motoros hajtányok az egykori Kecskeméti Kisvasút nyomvonalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában