Tájékoztatás

2023.07.15. 15:47

Változik a menetrend több Bács-Kiskun vármegyei vasútvonalon is

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – közölte a MÁVINFORM. A változás több, Bács-Kiskun vármegyei vonalat is érint.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A Budapest–Lajosmizse vonal Kőbánya-Kispest és Dabas közötti szakaszán, július 17-től 23-ig karbantartást végeznek, ezért a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek:

  • A Nyugati pályaudvar—Kőbánya-Kispest—Dabas szakaszon nem közlekednek az S21-es vonatok.
  • Pótlóbuszok szállítják az utasokat Kőbánya-Kispest és Dabas között, hosszabb menetidőre kell számítani.
  • Dabas—Lajosmizse—Kecskemét között valamennyi S21-es és S210-es vonat menetrend szerint közlekedik, melyekhez Dabason a pótlóbuszokról átszállást biztosítanak, illetve a másik irányban pedig 5 perces átszállási idő lesz.
  • Az utasok a Nyugati pályaudvarról Kőbánya-Kispestre, illetve Kőbánya-Kispestről a Nyugati pályaudvarra a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedő vonatokkal utazhatnak.
  • Kora reggel Lajosmizse irányába a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között 3:35-kor indul vonat, valamint késő este a Nyugati irányába  Kőbánya-Kispestről 23:05-perckor indul járat, amelyhez a Dabas felől érkező pótlóbusz csatlakozik, a Nyugatiba 23:22-kor érkezik meg.
  • Dabas és Kőbánya-Kispest között a hajnali órákban, illetve a másik irányban késő éjszaka a hivatásforgalmi (munkába jutási) igények kiszolgálása érdekében több autóbusszal biztosítjuk az eljutási lehetőséget. Dabasról 2:45 perckor indul, Kőbánya-Kispestre 4:19 perckor érkezik a pótlóbusz. Július 18 és 23. között késő éjszaka a pótlóbusz Kőbánya-Kispest—Dabas viszonylaton közlekedik, Kőbánya-Kispestről 0:12 perckor indul, Dabasra 1:48 perckor érkezik. 

A Budapest-Szeged vonalon közlekedő Napfény InterCity vonatok a Nyugati pályaudvarról Szegedre 5 perccel korábban indulnak, visszaútban 5 perccel később érkeznek a Nyugatiba. A Szegedről 18:43-kor és 19:43-kor induló Napfény InterCity (IC 701, IC 711) 10 perccel később érkezik a Nyugati pályaudvarra, 21:17-kor és 22:17-kor. Egy reggeli Napfény InterCity (IC 722) 10 perccel korábban, 7:43-kor indul a Nyugati pályaudvarról.

Július 15-től augusztus 27-ig Kiskunhalas állomás átépítése miatt a Baja—Kiskunhalas— Kiskunfélegyháza—Kecskemét vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jánoshalma—Kiskunhalas és Kiskunhalas—Külsőhalas állomások között pótlóbuszok közlekednek.

  • Kiskunhalas vasútállomáson nem közlekedhetnek a vonatok.
  • Kiskunhalas állomás helyett az új ideiglenes Külsőhalas megállóhely vehető igénybe, az Átlós út mellett.
  • Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Külsőhalas megállóhely között vonatokkal utazhatnak, Külsőhalas ideiglenes autóbusz megállóhely–Kiskunhalas vasútállomás autóbusz megállóhely között pótlóbuszok közlekednek.
  • Baja–Jánoshalma vasútállomás között vonattal utazhatnak, Jánoshalma vasútállomás autóbusz megállóhely–Kiskunhalas vasútállomás autóbusz megállóhely között pótlóbuszok közlekednek.
  • Kiskunhalas vasútállomás autóbusz megállóhelyen pótlóbuszról másik pótlóbuszra kell átszállni a továbbutazóknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában