Kötetbemutató

2023.07.02. 20:31

Ünnepi kötet készül Kriston Vízi József születésnapjára

Kriston-Vízi József 70. születésnapja alkalmából ünnepi tanulmánykötet készült, melynek bemutatója július 8-án, szombaton lesz a kecskeméti Cifrapalotában.

Sebestyén Hajnalka

Tavasszal Japánban ismerték el értékközvetítő szakmai munkáját

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Kriston-Vízi József Pulszky Ferenc-díjas etnográfus, muzeológus, kultúraközvetítő szakember, Pro Ludo-díjas játékkutató sokak számára ismert szakember a hírös városban. Bár nem kecskeméti születésű, de pályafutásának jelentős része a városhoz kötődik. Többek között 1983-tól 2000-ig a Szórakaténusz Játékmúzeumban, majd 2018-as nyugdíjazása előtt a Katona József Múzeumban dolgozott. Az 1994-ben alapított Kecskemét-Aomori Baráti Kör alapító és tiszteletbeli elnöke.

Munkásságának értékőrző, kultúraközvetítő, közösségformáló érdemeit széles körben elismerik. A 70. születésnapjára barátai egy ünnepi kötettel ajándékozzák meg. 

A sok közt e kis tréfa… című ünnepi tanulmánykötet bemutatóját július 8-án, szombaton 15 órakor tartják meg Kecskeméten, a Cifrapalotában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában