Online játék

2023.07.14. 20:31

Petőfi nyomába eredt, és rollert nyert a Piár diákja

Kihirdették a több hónapon át tartó Petőfi nyomában című online játék nyerteseit a kecskeméti Katona József Könyvtárban. A fődíjat, az értékes rollert Kiss Gergő piarista diák személyesen vette át.

Sebestyén Hajnalka

A nyertes Kiss Gergő és a Katona József Könyvtár igazgatóhelyettese, Virág Barnabás a nyereménnyel.

Fotó: Katona József Könyvtár

Közel ezer játékos részvételével lezárult a Petőfi nyomában című online játék, mely a kecskeméti Katona József Könyvtár, a Kecskemétfilm Kft., valamint a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében, a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával valósult meg.

Magyarországról legtöbben Budapestről, Kecskemétről, Sopronból, Miskolcról és Debrecenből kapcsolódtak be a játékba; a határon túlról 73-an regisztráltak: elsősorban Romániából, de csatlakoztak Ciprusról, Svédországból, Szerbiából, Szlovákiából és Németországból is. 

A résztvevők életkori eloszlása a 18 éven aluliak és felüliek tekintetében 40% és 60%, utóbbiak javára. A legügyesebb játékos a maximális 62-ből 56 pontot ért el.

A nyereménysorsolás néhány nappal ezelőtt történt meg, majd a nyerteseket e-mailben értesítették, akikhez többségében postán juttatták el a felajánlott jutalmakat. A legértékesebb tárgyi elismerést, vagyis a XIAOMI Mi 3 elektromos rollert Kiss Gergő váci lakos, a helyi piarista gimnázium tanulója személyesen vette át családja kíséretében a könyvtár Helyismereti Gyűjteményében.

Az alkalmon a szerencsés elárulta, édesapja hívta fel figyelmét a versenyre, melyhez a csatlakozást a felajánlott nyeremények csak tovább ösztönözték. Bár egyik kedvenc tantárgya az irodalom, az egyik feladat, az útirajzok megalkotása okozott némi fejtörést a számára, Petőfi Sándor Disznótorban című versének átiratát viszont igen frappánsan sikerült megalkotnia.

Bár a nyereményekért folyó küzdelem véget ért, a feladatok elérhetőek maradnak a könyvtár honlapján, segítve ezzel Petőfi Sándor életének és munkásságának játékos formában történő mélyebb megismerését.

A nyertesek névsora: 

XIAOMI Mi 3 elektromos roller, szürke Kiss Gergő (Vác)

CANON EOS 2000D DSLR fényképezőgép + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 DC III + SB130 táska + 16GB SD kártya Kőháziné Kovács Mária (Kiskunfélegyháza)

GOPRO HERO 8 Black sportkamera Bacsi Boglárka (Visk, Ukrajna)

HUAWEI Watch Fit okosóra Andok Zsuzsa (Pécs); Fenyvesi Istvánné (Kaposvár); Kovács Margó (Kiskőrös); Mészáros Magdi (Felsőszeli, Szlovákia); Pék Domonkos Ibolya (Zenta, Szerbia).

SENNHEISER HD 350 BT vezeték nélküli bluetooth fejhallgató Hirthné Linda (Hajós); Lévai Tamás (Kaposvár); Patkós Rebeka (Sárospatak); Vörös Brigitta (Tab)

POCKETBOOK Basic 4 6″ 8GB eBook olvasó Hajdú Andrásné (Sarkad), Szabó Annamária (Törökszentmiklós).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában