Bajai Halfőző Fesztivál

2023.07.09. 13:11

Négyszáz bográcsban rotyogott a halászlé Baján – galériával

A Szentháromság tér július második hétvégéjén hagyományosan ismét megtelt bográcsokkal, 26. alkalommal rendezték meg a Bajai Halfőző Fesztivált. Nyirati Klára polgármester a központi színpadon gyújtott egy bogrács alá és ezzel egy időben mintegy négyszáz bogrács alatt lobbantak fel a lángok.

Pozsgai Ákos

Megtelt bográcsokkal a tér

Fotó: Pozsgai Ákos

Négy napon át több ezren látogattak el a dél-alföldi városba, ahol Magyarország egyik legnagyobb gasztro- és zenei fesztiválja zajlott a Szentháromság téren és a Petőfi-szigeten, több színpadon, mintegy félszáz előadóval.

Az esemény központi helyszíne a Szentháromság téren volt, ahol a nagyszínpadon Nyirati Klára polgármester köszöntötte a fesztivál résztvevőit. A bajaiakat, a hazatérőket és azokat, akik nem itt élnek, de szívesen töltik idejüket a városban.

– Öröm, hogy ilyen szép számmal jöttünk össze, együtt örülni a világ legjobb ételének, a bajai halászlének – fogalmazott a városvezető, aki jelképesen a nagyszínpadon felállított bogrács alá gyújtott.

Becslések szerint mintegy 20 ezer adag halászlé fogyott el, az ízletes étel mellé a szervezők különleges programokkal is készültek. A Bajai Halfőző Fesztivál nemcsak a remek halászléről és a közös főzés öröméről szólt, hanem a bajaiak és a Baját szeretők találkozásáról is. A hagyományos gasztro-kulturális elemek mellett kiemelt hangsúlyt kaptak a különböző családi programok, zenekari koncertek, ismert haza sztárfellépőkkel, valamint esténként DJ-k gondoskodtak a jó hangulatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában