Erzsébet tábor

2023.07.07. 16:11

Mesevilágban táboroztak a bácsborsódi diákok

Június utolsó hetében tartották meg Bácsborsódon az idei Erzsébet tábort, amelyen mintegy ötven gyerek vett részt.

Juhász Jenő

Az alsó tagozatos tanulók hercegnőknek és lovagoknak öltöztek, így tölthettek el egy csodás hetet a mesék birodalmában

Fotó: Tokodi Doroti

Erre a nyárra a Mesevilág tábort álmodták meg a szervezők a Bácskai Általános Iskola Moholy Nagy László Tagintézményébe járó diákjainak. Az alsó tagozatos tanulók hercegnőknek és lovagoknak öltöztek, így tölthettek el egy csodás hetet a mesék birodalmában. 

A mindennapi kincskeresések mellett kerékpártúra, sport, játékos és kézműves foglalkozások is szerepeltek a programokban. Az egészséges életmódra való nevelést a gyümölcsök és zöldségfélék fogyasztásával, a mozgással és a helyes fog-és testápolással hívták fel a résztvevők figyelmét. Természetesen a strandolás sem maradt ki, ezúttal ismét Kiskunmajsára látogattak el a tábor lakói, szülői és pedagógusi kísérettel. 

Tokodiné Csúcs Edit táborvezető elmondta, hogy évek óta táboroztat gyerekeket. A korábbi években matrózoknak, kalózoknak, indiánoknak és cowboyoknak öltöztek be a fiatalok, most pedig hercegnőknek és lovagoknak. 

A tábor sikeressége sok ember összehangolt munkájának volt köszönhető. A táborban megszerzett tudást még ősszel is kamatoztathatják majd a gyerekek, amikor álomszép ruhájukban táncolhatnak, valamint bemutathatják az Aranyszőrű bárány című magyar népmesét az idősek napján. A táborvezető köszönetét fejezi ki a községi önkormányzatnak az anyagi támogatásért, a bajai tankerület közreműködését, a szülői támogatások mellett a pedagógus kollégák aktív részvételét, valamint a felső tagozatos és a közösségi szolgálatukat teljesítő tanulók segítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában