Kezdeményezés

2023.07.06. 17:18

Kisinas pályaorientációs héten ismerkedtek a halasi gyerekek a szakmákkal – galériával

Rendhagyó kezdeményezéssel rukkolt el a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium, Kisinas címmel pályaorientációs hetet szervezett pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok számára. A gyerekek halasi és környékbeli cégeknél, vállalkozásoknál ismerkedhettek a különböző a szakmákkal.

Pozsgai Ákos

Megcsodálhatták a cukrászmúzeumot, végig járták a cukrászműhely állomásait, a különböző ízesítésű bonbonok, torták és számtalanféle piték készítését figyelhették meg, valamint kókuszgolyót és linzer koszorút készítettek együtt

Fotó: Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium

A pályaorientációs hét célja fő célja az volt, hogy a szakma választás előtt álló diákokat motiválják, felkeltsék az érdeklődésüket az egyes szakmák iránt, úgy, hogy nem csupán az iskola falai között, hanem az egy hét során munkahelyi környezetben, testközelből ismerkedhettek a fiatalok a különböző szakmákkal.

– A Kisinas hét folyamán megnézték hogyan dolgozik egy szakács a Scarpetta pizzériában, a pékek munkájával ismerkedtek a Király Pékségben, a cukrászok sokrétű tevékenységét a soltvadkerti Szervánszky Cukrászdában figyelhették meg a gyerekek. Megcsodálhatták a cukrászmúzeumot, végig járták a cukrászműhely állomásait, a különböző ízesítésű bonbonok, torták és számtalanféle piték készítését figyelhették meg, valamint kókuszgolyót és linzer koszorút készítettek együtt. Kunfehértón, a Faddikorr Kft. segítségével betekintést nyertek a hegesztés világába, majd az Aranykapu Zrt.-nél tett látogatás során a bor-, valamint a pálinkakészítés legfontosabb állomásait járták végig közösen. Az MVM és Katus Károly szakoktató segítségével a villanyszerelés rejtelmeit ismerhették meg a tanulók, majd a kiskunhalasi OBI áruházba látogattak el, ahol végigmentek az áruház minden apró szegletén, megismerve a kereskedelem, az értékesítés világát. A program záró része volt a Merkbau Zrt. kiskunhalasi központja, ahol a diákok megismerhették egy webáruház működését, az ahhoz tartozó magasraktárt, a személyes értékesítést, valamint a cég ablakkészítő műhelyét és az asztalosüzemét is meglátogatták, ahol az egyes munkafolyamatokkal ismerkedtek – mondta el hírportálunknak Szerbin Bernadett, a Vári-szakképző tanára. 

A pályaorientációs hét kitalálói és szervezői Kuklisné Horváth Ildikó, dr. Aranyászné Zsikla Adrienn és Szerbin Bernadett voltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában