Kecskemét

2023.07.15. 12:47

A Nyíri-erdőben táborozott négy Tolna vármegyei református gyülekezet

Csodás erdei környezet és kaland várt a Tolna vármegyei gyerekekre a kecskeméti Nyíri-erdőben. Ugyanis itt, a Vackor Várban tartották meg az iregszemcsei, felsőnyéki, nagyszokolyi és magyarkeszi hittanosok közös nyári ifjúsági táborát.

Lizik-Varga Katalin

Idén az alföldi tájjal és az erdő szépségeivel ismerkedtek a gyermekek

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Idén az alföldi tájjal és az erdő szépségeivel is szerettük volna megismertetni a gyermekeinket, de természetesen elsődleges számunkra a gyermekek hitbeli nevelése – mondta Harsányi Béla, iregszemcsei református lelkész, a tábor egyik szervezője. Hozzátette, hogy az erdei környezet egyedülálló lehetőséget kínált számukra az elcsendesedésre.  

A Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében található erdei iskola munkatársai sok érdekes programmal készültek számukra, melyekből a gyermekek megismerhették a Nyíri-erdőt, valamint az erdészek és a vadászok munkáját. Ezek mellett pedig rengeteg játék és izgalmas program várt a hittanosokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában