Kiskunmajsa

2023.06.15. 10:59

Visszakerült helyére az elődtelepülés emlékműve – galériával

Kiskunmajsa önkormányzatának támogatásával, múlt évben kezdődött a szabadtéren felállított faszobrok felújítása a városban.

Tapodi Kálmán

A felújított emlékművet a napokban a majsai Városgazdálkodási Intézmény munkatársai állították fel a Mayossaszállás egykori templomának közelében lévő emlékhelyen.

Fotó: Tapodi Kálmán

A tavaly őszi városi ünnepnapokra új talapzatokra került két a köztéri alkotás: a Hétvezér emlékmű és  a testvérvárosok címereivel ellátott Barátság szobor. Október 23-ra pedig az 1991-ben felállított Szabadulás szobor is megújult. A szoborfelújításokat Balatoni Tibor egri fafaragó végezte, akinek sok dolga volt az elődtelepülés, Mayossaszállás emlékművével is. A millennium évében elkészült alkotást – amit a város tiszteletbeli polgára Rimantas Zinkevičius litván fafaragó készített – a szeszélyes időjárás mellett, rovarok is károsították. A felújított emlékművet a napokban a majsai Városgazdálkodási Intézmény munkatársai állították fel a Mayossaszállás egykori templomának közelében lévő emlékhelyen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában