Közlekedés

2023.06.27. 07:47

Útinform: kedden sem áll meg a munka az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, 
– az M0-s autót környezetében az elválasztósávban kaszálnak. Délelőtt Röszke felé a 24-es és a 32-es kilométer között mozgó tereléssel dolgoznak a belső sávban, majd ezután a Budapest felé tartó oldalon folytatják a munkát a 24-es km-től a 17-es kilométerig. 
– napközben két helyen is a burkolat hibákat javítják ki. Az Inárcsi pihenőhelynél, a 35-ös és 36-os kilométer között a külső sávot zárják le 14 és 17 óra között a Röszke felé vezető oldalon. Kiskunfélegyháza térségében, Budapest irányában pedig a 102-es és a 101-es kilométer között 9 és 15 óra között tartják zárva a külső sávot. 

Főutak: 

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Dózsa György út csomópontja előtt közműépítési munkákat végeznek. A 86-os kilométernél félpályás útlezárás van érvényben, irányonként egy sáv járható.

Az 51-es főúton, 
– Dunaharaszti elkerülő szakaszán aszfaltoznak. A 19-es kilométer után félpályás lezárás mellett dolgoznak. Jelzőőrök irányítják a forgalmat, mindennapos a torlódás.
– Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es kilométernél félpályás lezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak!

Megváltozott a forgalmi rend az 52-es főúton, Kecskemét belterületén az 1-es és a 2-es kilométer között. A főút Vízmű utca és az 5-ös főút (Árpád körút) közötti szakaszát a négysávossá bővítés következő fázisa miatt lezárták. Kerülni helyben, önkormányzati utakon lehet. A lezárt úton szakaszonként szervizutakat létesítenek az üzletek és ingatlanok megközelíthetőségének érdekében.

Az 55-ös főúton,
– a 30-as és a 41-es kilométer között mozgó tereléssel lezárják a fél útpályát kaszálás miatt. 
– Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es kilométernél a vasúti átjáró le van zárva. A forgalom a párhuzamosan kiépített terelőúton halad.

Kamionstop:

A kamiontilalom a hét végén július 1-jén, szombaton este 10 órától, július 2-án, vasárnap este 10 óráig lesz érvényben. A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe  a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában