Közlekedés

2023.06.08. 16:24

Több mint két hónapra teljesen lezárják a Dózsa György utat és az Izsáki utat Kecskeméten

A nyáron több héten át szinte teljesen lezárják Kecskeméten, a Dózsa György utat és az Izsáki út egy részét az út négysávosítása miatt. Az építési munkálatok idején az ott lakóknak biztosítják a bejárást, és az üzletek megközelíthetőségét. A közlekedést tájékoztató táblák segítik.

Sebestyén Hajnalka

Az Izsáki utat is lezárják

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi a Kecskemét, 52. számú főút négynyomúsítása I. ütem megnevezésű projekt kivitelezését. A beruházással érintett Dózsa György út és az Izsáki út, az 5 sz. főút (Nagykörút) és a Vízmű utcai csomópont közötti szakasza várhatóan 2023. június 19. és 2023. augusztus 25. között teljes keresztmetszetben lezárásra kerül.

Dózsa György út szakasza

A Dózsa György utat a Mária körút, illetve az Árpád körút és az Ipoly utca-Botond utca csomópont között teljes keresztmetszetében lezárják, a behajtásra kizárólag az építési forgalom lesz jogosult. A lezárt útszakaszon lévő ingatlanok gyalogosan történő megközelíthetősége folyamatosan biztosított lesz.

A lezárt szakaszon a becsatlakozó utcák (Szent Gellért utca, Olt utca, Garam utca, Poprád utca) zsákutcaként lesznek járhatók, gépjárművel a Dózsa György úton lévő üzletek idáig lesznek megközelíthetők.

Ipoly utcától a Szil-Coopig

Az Ipoly utca és a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejárata között a Kodály iskola oldalában két forgalmi sávon biztosítják a kétirányú forgalmat a közlekedők számára. Így a lezárás alatt is megközelíthető marad a bevásárlóközpont, benzinkút, valamint innen lesznek megközelíthetők az Erzsébet lakópark épületei is.

Izsáki út lezárása

Az Izsáki utat teljesen lezárják a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejáratától a beruházással érintett szakasz végéig, várhatóan az Izsáki út 27. számig. Az Auchan áruház irányából a Homok utcától zsákutca lesz az Izsáki út a Vízmű utcai csomópont irányába. A lezárt útszakaszra az építési forgalom kivételével nem lesz engedélyezett a behajtás, a csatlakozó utcák mindegyikét lezárják az Izsáki út irányából, azok csak zsákutcaként maradnak járhatóak.

Az üzletek és az egyetem megközelíthetők maradnak

A lezárás alatt az Olimpia utcai körforgalom környezetében lévő ingatlanok, mint a Mercedes-Benz Sport Akadémia, a McDonald’s étterem, a JYSK áruház, stb. a Csabay Géza körút – Olimpia utca útirányon lesznek megközelíthetők. A Csabay Géza körút (Sport utca) a Vincent Étterem parkolójának bejáratáig járható marad. A Neumann János Egyetem (GAMF és Campus) épületei a lezárás alatt a Korhánközi út és a Csabay Géza körút irányából lesz megközelíthető. A lezárás miatt a Dr. Szobonya Zoltán és Hernád utcák zsákutcaként lesznek járhatók az Izsáki út irányába, az itt lévő bevásárlóközpontokat, Tescot, Obit innen lehet megközelíteni.

Vízmű utcai csomópont

Az 52. számú  főút teljes lezárásával együtt a Vízmű utcai csomópontot is lezárják. A csomópont környezetében lévő lakóutcák munkaterület felé eső végeit lezárják, azok zsákutcaként használhatók a kivitelezés ideje alatt.

A Könyves Kálmán körúti ág az Izsáki út és a Rába utca közötti szakaszát teljes szélességben lezárják, a Halasi út irányából érkezőknek belváros irányába a Korhánközi út felé lesz biztosított a továbbhaladás. Kizárólag a tűzoltóság, rendőrség és a mentők, valamint a hulladékszállítást végző gépjárművek részére biztosítják a behajtást ezen időszakba.

Gyalogosok részére a teljes útlezárás idejére is biztosítja a kivitelező az ingatlanok megközelíthetőségét, de kérik mindenkitől, hogy csak a vállalkozó által kijelölt útvonalakon közlekedjenek fokozott körültekintéssel a balesetveszély elkerülése érdekében.

Terelőutak, tájékoztató táblák

Az ideiglenes terelőutat és haladási irányokat tájékoztató táblák jelzik majd. Ezúton is kérik a járművezetőket és minden közlekedő türelmét és óvatos, körültekintő közlekedését. A tömegközlekedést használókat is érintik az építési munkálatok, ezért kérik őket, hogy indulás előtt tájékozódjanak a keko.hu vagy a menetrend.kecskemet.hu oldalon a járatok ideiglenes útvonalával és a menetrendek ideiglenes változásaival kapcsolatban.

A kivitelezés ideje alatt felmerülő kérdések esetén a Kivitelező az alábbi elérhetőségen keresztül nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek: Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. II. emelet. Panasziroda e-mail címe: [email protected].

A bejelentéseket, észrevételeket és panaszokat írásban kérik benyújtani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában