Programajánló

2023.06.09. 12:49

Szecessziós sétára várják a kecskemétieket

Különleges történelmi csemegét tartogat szombaton a felújított kecskeméti városháza ünnepi rendezvénysorozata. Ifj. Gyergyádesz László művészettörténész szecessziós sétát vezet a főtéren.

Sebestyén Hajnalka

Az Iparos Otthon

Forrás: Beküldött fotó

Múlt vasárnap kezdődött, szombatig tart Az Én Városházám. A Tiéd. A Miénk. – című egyhetes rendezvénysorozat, mellyel méltó módon megünneplik a felújított kecskeméti városházát. 

Szombaton 15 órára várják az érdeklődőket a Szecessziós sétára a főtéren, melyet ifj. Gyergyádesz László, Móra Ferenc-díjas művészettörténész, a Kecskeméti Katona József Múzeum képzőművészeti osztályvezetője vezet. A séta a városháza látogatóközponttól indul.

Kecskemét több szempontból is különleges főtéri építészeti együttesének egyik kiemelkedő értéke, hogy a segítségével három szecessziós építészeti irány, korszak is jól tanulmányozható. A séta ennek megfelelően a városházától (Lechner Ödön) kezdve, a Cifrapalotán és az Iparos Otthonon (Lechner-iskola) át, az Újkollégiumig vagy éppen az egykori Városi Kaszinóig (úgynevezett „Fiatalok” elnevezésű csoport) időrendi sorrendben mutatja be Kecskemét főterén a magyar szecessziós építészet két évtizeden át tartó kalandját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában