Oktatás

2023.06.08. 18:33

Spanyolországi tanárok érkeztek a kecskeméti Mátyás iskolába

A spanyolországi Burriana egyik középiskolájából érkezett három pedagógus a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolába, hogy az itteni oktatási módszereket megfigyeljék, tanulmányozzák, hogy azt a saját intézményükben később alkalmazzák.

Lizik-Varga Katain

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában használt oktatási módszert szeretnék megfigyelni a spanyol tanárok

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Közismert, hogy a Mátyás Iskolában a normál idegennyelvi oktatás mellett angol-magyar két tanítási nyelvű, valamint emelt szintű angol nyelvi programokat működtetnek. Dr. Lóczi László, az intézmény igazgatója elmondta, hogy az eTwinning program keretében már másodjára jönnek az intézménybe spanyolországi tanárok. Mint mondta, ez remek lehetőség arra, hogy megismerjük egymás módszereit, oktatási rendszereit. 

Regina testnevelést, Rosabel és Macarena biológiát oktat Burrianában. Nekik elsőként a gyerekek jó magatartása volt feltűnő. Mint mondták, amellett, hogy kiemelkedően kommunikálnak angol nyelven a tanulók, látszik, hogy nagyon szorosan együttműködnek a tanáraikkal, és számukra a szülőkkel való kapcsolattartás is példás volt.  

Azonban a legnagyobb meglepetés akkor érte őket, amikor látták, hogy egy-egy tanórát, például a biológiát célnyelven tanítják végig. Mi még nem tudtunk így végigvinni egy tantárgyat idegen nyelven – mondta az egyikük, majd hozzátette, hogy az órák egy részét most még az anyanyelvükön tartják. 

A vendégek a Bolyai János Gimnázium spanyol-magyar két tanítási nyelvű tagozatán folyó munkát is megtekintették, ahol mint mondták, szintén pozitív tapasztalatokkal lettek gazdagabbak. 

A pedagógusok természetesen Kecskemét városát is megnézték, részt vettek iskolai és városi programokon egyaránt. 

Remélik a két iskola közös együttműködését a jövőben, ugyanis szeretnék ők is vendégül látni a Mátyás iskola pedagógusait és diákjait településükön és az intézményükben. 

Magyarország, köztük Kecskemét, pedig különleges helyet foglal el mostantól a szívükben, hiszen mint azt hangsúlyozták nagyon mély benyomást tett rájuk az is, hogy a magyarok nagyon tisztelik a hagyományaikat és fontos számukra a zene is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában