Zene

2023.06.17. 16:57

Rockfesztivált rendeznek Szabadszálláson

Tizenhét zenekar szórakoztatja a közönséget június 30. és július 1. között Szabadszálláson. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál (SZAR Feszt) a Kultúrkapocs Egyesület szervezésében, az önkormányzat támogatásával valósul meg.

Gulyás Sándor

A tervek szerint a fesztivált a jövő évben is megszervezi a Kultúrkapocs Egyesület

Fotó: Gulyás Sándor / archív-fevétel

– Az amatőr rockfesztivál ötlete bátyámtól, Bajusz Sándortól származik. Akkoriban városunkban és a Felső-Kiskunság településein számos amatőr zenekar működött, ám a nyilvánosság előtt csak nagy ritkán tudtak bemutatkozni. Az első fesztivált 2006-ban rendeztük meg, szerény körülmények között. A nagy sikkere való tekintettel nem volt kérdéses a folytatás. Éves rendszerességgel gyűltek össze Szabadszálláson az amatőr rockbandák, majd később profi csapatokat is meghívtunk. A fesztivált 2012-ig a Kultúrkapocs Egyesület koordinálta, majd három alkalommal egy magánvállalkozó, korábbi szervező tag koordinálta a zenei programot. A közismert nevén SZaR Feszt története itt megszakadt. Az újraindítás gondolata korábban is megfogalmazódott bennünk, ám a koronavírus-járvány miatt a megvalósításra nem nyílt lehetőségünk – emlékezett vissza a kezdetekre Bajusz Gábor, a fesztivál másik alapítója.

Időközben a Kultúrkapocs Egyesület megszűnt, ami néhány év kihagyás után tavaly újjáalakult.

– Számba vettük a lehetőségeinket, majd úgy határoztunk, hogy újraélesztjük idén az évtizedes múlta visszatekintő fesztiválunkat. A szerevezőmunka, a támogatók felkutatása az év elején megkezdődött. Összesen tizenhét zenekar fogadta el a meghívásunkat. Többek között a Junkies, a Fish, a Nova Porspekt, a Tenderkillerz, a Motörbreath, a Kies, a Dirty Down és még sorolhatnám. Az önkormányzatnak köszönhetően megkaptuk a vásártér területét, ahol az infrastruktúra sokkal jobb, mint a korábbi helyszínen – fogalmazott Bajusz Gábor.

A tervek szerint a fesztivált a jövő évben is megszervezi a Kultúrkapocs Egyesület. További információ kérhető a [email protected] e-mail-címen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában