Rendezvény

2023.06.25. 12:52

Múltból jövőt kovácsoltak a nyárlőrinci falunapon – galériával

Múltból jövőt címmel Hagyományos Helyi Termék Ünnepet, Hungarikum Fesztivált és falunapot tartottak szombaton Nyárlőrincen.

Szentirmay Tamás

A jól szervezett rendezvényre több százan voltak kíváncsiak

Fotó: Szentirmay Tamás

A jól szervezett rendezvényre több százan voltak kíváncsiak, nemcsak a helybéliek, hanem a környező települések lakosai is.

A program reggel hét órakor zenés ébresztővel kezdődött, majd kilenc órától a futballpályán és a piactéren gyermekprogramok voltak. Tíz órától termékkóstolók várták az érdeklődőket. Fél egykor ünnepélyes keretek között gyújtották meg a tüzet, és ezzel kezdetét vette a főzőverseny. 

Nagy érdeklődés kísérte a község főutcáján a tunning showt. Nagy Árpád ötszáz lóerős Lada autójával tartott bemutatót, aki akart, be is ülhetett Árpád mellé. A helyi Czinege Dávid is bemutatta, hogy ő mit tud csinálni, szintén Lada autójával. 

A bemutató után a labdarúgó pályán helyi önkéntes tűzoltók megmutatták, hogyan kell egy égő épület tetejéről, ami ezúttal a saját tűzoltószertáruk volt, kimenteni egy magatehetetlen embert.

A színpadon először a Fülemüle énekkar, a Pöszméte citerazenekar, majd pedig az Up for Dance tánccsoport lépett fel.

Az már hagyomány a településen, hogy Pénzváltó István polgármester köszönti azokat a gyerekeket és szüleiket, akik az elmúlt egy évben születtek. Valamennyien oklevelet és apró ajándékot vehettek át Szakácsné Marsa Edina jegyzőtől.

Kihirdették a sörivó és a főzőverseny eredményét is. Az előbbit Seres Arnold, az utóbbit Gyenes Zoltán nyerte kakaspörköltjével.  

Ezt követően felvágták a település címerével ellátott hatalmas tortát, amit Csajáginé Nyúl Magdolna helyi cukrász készített. A gyümölcs ízű tortából ötszáz szeletet osztottak szét.

A színpadon Wing Tsun harcművészeti bemutatót is láthattak az érdeklődők. A mulatós zenét kedvelők a Pacsirták elnevezésű női duó produkcióját élvezhették. Az esti koncertet a Zaporozsec zenekar adta, majd pedig retró diszkó zárta a falunapot, a kunszállási Dj Kovács irányításával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában