Siker

2023.06.21. 20:54

Kimagasló teljesítményt értek el a kunszentmiklósi diákok

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság idén a Tavaszköszöntő vetélkedőt, melyen a 3-8. osztályos csapatok mérték össze tudásukat. A kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola alsó- és felső tagozatából egyaránt neveztek csapatok, hogy összemérjék tudásukat azzal a 260 csapattal, akik szintén jelentkeztek a versenyre.

Gulyás Sándor

Az országos szintű megméretésen 13. helyen végzett korosztályában a Tavaszi virágzás nevű 5.a osztály

Fotó: Beküldött fotó

A diákok három írásbeli fordulóban adtak számot tudásukról. A versenyfeladatok megoldásakor szükség volt a közös munkálkodásra, a kreativitásra és a diákok elméleti tudására is. A feladatok mindegyike a Kiskunsági Nemzeti Park növény- és állatvilágával ismertette meg a tanulókat, de a 2023-as esztendő védett élőlényeiről is meg tudtak nagyon sok hasznos és új információt.  A kétszázhatvan nevezőből a kunszentmiklósi intézmény 3 alsó tagozatos és 11 felső tagozatos csapattal nevezett. Az országos szintű megméretésen 13. helyen végzett korosztályában a Tavaszi virágzás nevű 5.a osztályos kollektíva, melynek tagjai Kohan Sára, Törőcsik Anina és Piróth Bence. Felkészítő pedagógusuk Tóth Szilvia.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában