Úttörténeti Múzeum

2023.06.23. 07:00

Kerti partira várják a kiskőrösieket a hétvégén

Kerti partival várja a kiskőrösi Úttörténeti Múzeum szombaton a látogatókat. Mint ismert ezen a napon rendezik országszerte a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot.

Barta Zsolt

A felvétel a Szürke Verebek jazzbanda egy korábbi múzeumi rendezvényen adott koncertjén készült.

Fotó: Barta Zsolt

A kiállítóközpontban az útépítés történetével kapcsolatos gépeken, egyéb kiállítási tárgyakon kívül az érdeklődők megtekinthetik a 18 órakor nyíló, Úton című kiállítás. A tárlatot dr. Csizmár István, a helyi Kőrös Körül a Művészetért Egyesület elnöke nyitja meg. 

Majd a városi színjátszók, a Szilveszter Társulat mutatja be A legfőbb támaszunk a söntéspult, avagy a Fröccs című darabot. Szászi András, az Úttörténeti Múzeum igazgatója elmondta, hogy a darabot a nagy sátor alatt láthatja a közönség. Ezt követően fellép a város dzsessz együttese, a Szürke Verebek, amely egyik oszlopos tagja a bendzsón játszó igazgató is. 

Késő este a Hétszínvirág Alapítvány Szent Iván-éji mulatság címmel tart zenés táncházat. Közben dr. Filus Erika, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója mesél az éjszakához kapcsolódó népszokásokról. Éjfélkor tűzugrás lesz, majd folytatódik a mulatság. Mindeközben egész nap várja a kicsiket és a nagyokat Lehr Péter útépítő terepasztala.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában