Kecskemét

2023.06.25. 19:47

Jótékonysági ebédet főzött Ács Imre a leégett erdélyi közösségi ház újraépítéséért – galériával

A Hungarikum Fesztiválon vasárnap ízletes gulyást főzött Ács Imre tanár úr, a szakács nemzedékek atyja Kecskemét főterén. A jótékonysági ebéddel erdélyi barátaikat segítik, a befolyt összeget a felsősófalvai leégett közösségi ház újjáépítésére ajánlják fel.

Sebestyén Hajnalka

A főzésben részt vett: Ács Imre tanár úr és két korábbi tanítványa, Turcsán Alex és Virágh Dorka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Mint arról már mi is beszámoltunk, tavaly vált a tűz martalékává Erdélyben, Felsősófalván a református közösség ház, mely 30 éven át volt a kecskeméti széchenyis diákok százainak szálláshelye a gasztrotúrák alkalmával. Ács Imre, a Széchenyi István Technikum mesterpedagógusa, szakács nemzedékek atyja, az említett gasztronómia-történeti gyűjtőtúra megálmodója és vezetője maga mesélt a főzés után a tragédiáról és a kecskemétiek segítségnyújtásáról.

– Az általunk oly kedvelt közösségi ház lelkésze, amikor tavaly felhívott a tragédia után, igyekeztem mielőbb a magam módján segítené. Annyira meghatódott azon, és nagy megtiszteltetésnek vette, hogy mi kecskemétiek szívükön viseljük az ő gondjaikat – jegyezte meg Ács Imre, majd további részleteket árult el.

– Az élet úgy hozta, hogy épp a postára menet az adománycsekkel, összetalálkoztam Szamler László önkormányzati képviselővel, akinek meséltem az esetről. A civil szféra aktív képviselőjeként és önkormányzati képviselőként egyaránt mellém állt, és azóta már két jótékonysági megmozdulást is szerveztünk. Először tavaly év végén egy jótékonysági koncertet, a közelmúltban a nyugdíjas juniálison egy jótékonysági főzést. Most pedig Hamzáné Lakó Judit, a Hungarikum Fesztivál főszervezője, az Aranyhomok Kistérség Egyesület titkára adott helyet nekünk az újabb jótékonysági főzéshez. Több piaci árus is támogatott minket alapanyagokkal a gulyás elkészítéséhez – avatott be a részletekbe a neves szakember.

A felsősófalvai közösségi ház egy 120 éves épület volt, idős villamoshálózattal. Elektromos hiba okozta a tüzet. Azóta már lebontották, az üres telek várja az újjáépítést. A tervek készen állnak, a lelkész úr még azt is megmutatta számomra. Mielőbb szeretnénk eljuttatni nekik az adományokat, hogy ezzel is hozzájáruljunk az újraépítéséhez. Reméljük az új épületben a jövőben sok fiatal szerezhet majd életre szóló élményeket – tette hozzá Ács Imre. 

A most megvalósult jótékonysági ebéd a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány közreműködésével valósította meg. A főzésben részt vett: Ács Imre tanár úr és két korábbi tanítványa, Turcsán Alex és Virágh Dorka. 

Aki nem tudott személyesen részt venni, de szívesen segítene, a következő számlaszámon még megteheti. 

Adománygyűjtő szervezet, számlaszám: Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány, Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81777873. Utaláskor a közlemény rovatba kell beírni: adomány, Felsősófalva.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában