Együttműködés

2023.06.21. 19:44

Erdélyi egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a kecskeméti Neumann János Egyetem – galériával

Szerdán írta alá azt az együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, melynek köszönhetően tovább erősödhet a két intézmény közötti együttműködés, többek között a tudományos programok kialakításának és fejlesztésének a területén, valamint a kutatási projektek fejlesztésében. Nagyobb teret kaphat a tehetséggondozás területén végzett együttműködés is.

Lizik-Varga Katalin

Szerdán írta alá azt az együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az eseményen köszöntőt mondott prof. dr. Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora. Beszédében elmondta, hogy a két intézmény közötti együttműködés nem most kezdődött. Mint mondta, régi szakmai szálak és kötelékek kötik össze a két egyetemet.  

– Én azt hiszem, hogy szakmai tekinteteben, a szerződés megkötése a lehető legtermészetesebb dolog

 – mondta a rektor. 

Hozzátette, hogy az egységes kárpát-medencei felsőoktatási tér, ami 10–15 évvel ezelőtt csak szlogen volt, ma már hús-vér valóság. Ebben nagy szerepet játszott az intézmények dolgozóinak az áldozatos munkája, és nagyon fontos az is, hogy a magyar kormány ezt a folyamatot támogatta, generálta, bíztatta – tette hozzá. 

Sági Norberta, a Neumann János Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntőjében elmondta, hogy az együttműködés alapja a közös szakmai érdeklődés, de mint mondta, az emberi kapcsolatokon is nagyon sok fog majd múlni. 

Elhangzott az is, hogy mindkét egyetem számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, amit igyekeznek is gyakorolni. 

Dr. Kovács Zsolt Ferenc, a Neumann János Egyetem docense elmondta, hogy szerencsés eset a mostani együttműködés megkötése, ugyanis nem most ismerkednek meg a felek és döntenek arról, hogy a jövőben együtt fognak dolgozni, kutatni, hanem jelen esetben egy sok évre visszatekintő barátság és egy komoly szakmai kapcsolat biztosítja a hátteret.

– Ezzel a szerződéssel megerősítjük ezt a kapcsolatunkat 

– fogalmazott a docens.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában