Jótékonyság

2023.06.10. 12:15

Baján és Madarason átadták az adományokat a családoknak – galériával

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportja a Védőnői Szolgálattal közösen jótékonysági átadást tartott. A kicsik részére, három éves korig gyerekruha-támogatást nyújtottak. Emellett az édesanyák a nemluxustáska akció keretén belül, magánszemélyek által adományozott tisztasági és higiéniai felszerelésekből részesültek.

Márton Anna

Jónás Krisztina madarasi védőnő, Maros Beáta csoportvezető, Györökné Gallyas Edit területi védőnő, Kámánné dr Bari Bernadett a Fidesz-KDNP frakcióvezetője

Fotó: Márton Anna

A táskák átadására a három gyermeket nevelő Kámánné dr. Bari Bernadettet, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjét kérték fel, a madarasi családokat Balla Csaba madarasi polgármester szállította a helyszínre.

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a gyermeknevelés lemondásokkal és nehézségekkel is jár. Ezeken a nehézségeken persze sokszor átlendít egy gyermeki kacaj, egy szép rajz, ami csak nekünk készült, egy ölelés, ami a legjobbkor jön, és sokszor nagyon jól jön az is, amikor önzetlen emberek fognak össze azért, hogy támogatást nyújtsanak. 

– Köszönettel tartozunk a szeretetszolgálat bajai csoportjának, valamint azoknak, akik példamutató egyéni vagy közösségi felajánlásukkal hozzájárultak a segítő kezdeményezés sikeréhez – tette hozzá Kámánné dr. Bari Bernadett. Maros Beáta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának vezetője hírportálunknak elmondta, hogy ebből az alkalomból hat családot Madarasról és hat családot Bajáról hívtak meg.

– A Védőnői Szolgálattal közös a programunk és olyan családokat szólítottunk meg akikről tudjuk, hogy nehézséget okoz több minden. Az anyukák válogathatnak, nagyon jó minőségű ruhákat hoztunk Budapestről a Máltai Szeretetszolgálat raktárából – mondta a csoportvezető.

Az anyukák is részesedtek adományokból

Maros Beáta kiemelte, hogy a Covid idejét kivéve minden évben jelentős számú felajánlást kaptak a lakosság részéről, a Fáy utca 1. szám alatti, raktárként is használt irodájukba gyűjtik az adományokat. Az adományok átadásában Jónás Krisztina madarasi védőnő is részt vett. Az általuk kiválasztott családok örömmel fogadták a lehetőséget, a táska és a ruhaneműk mellett a gyerekek a játékok közül is válogathattak.

Györökné Gallyas Edit területi védőnő hangsúlyozta, hogy a Nemluxustáska akciónak Baján is örülnek azok, akik nehéz anyagi helyzetben élnek. A bajai körzet védőnői döntötték el, kik azok, akiket rászorulóknak gondoltak, akik természetesen megköszönve a lehetőséget fogadták el az adományokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában