Budapest

2024.05.28. 09:24

Szentkirályi Alexandra: ne a rakpartot zárjuk le, hanem a Gyurcsány-korszakot! (videó)

„Karácsony Gergelyt le kell váltani!” – írta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje közösségi oldalán.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a rakpart lezárásáról a Vigadó-téri hajóállomáson 2024. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ne a rakpartot zárjuk le, hanem a Gyurcsány-korszakot! A főpolgármester már így is elég kárt okozott, de ezzel végleg totális káoszt teremtene a fővárosi közlekedésben! Karácsonyt le kell váltani!

– írta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje kedden a Facebook-oldalán közzétett videójához.

A körúton kívül élőket büntetné Karácsony Gergely

Tovább növelné a budapesti közlekedési káoszt Karácsony Gergely főpolgármester legújabb ötlete, amely szerint a Nagykörúton belül csak a helyben lakók használhatnának autót – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra elmondása szerint ez azt jelenti, hogy a budapestiek háromnegyede nem hajthatna be autóval a Nagykörúton belüli területre. „Ezzel tehát Karácsony Gergely a körúton kívül élőket mind büntetné” – figyelmeztetett.

Felidézte, hogy az elmúlt napokban több ötlete is nyilvánosságra került a főpolgármesternek. Az egyik az „autókitiltási botrány”, hiszen Karácsony Gergely kitiltaná a tíz évnél idősebb autókat Budapestről – emlékeztetett, hozzátéve: a főpolgármester ezt letagadta, de aztán előkerült az a hangfelvétel, amelyen ő maga beszél erről.

Ezt tetézte a rakpart lezárásának ötletével – folytatta Szentkirályi Alexandra, kiemelve: 2030-es időhorizonton a főpolgármester azzal számol, hogy a Lánchíd és a Szabadság híd közötti szakasz teljes mértékben autómentes lesz.

A Fidesz–KDNP jelöltje szerint ha mindezeken felül Karácsony Gergely a Nagykörúton belüli autóforgalmat is kitiltja, az nemcsak az autóval közlekedőknek lesz probléma, hanem minden budapestinek.

Az óriási kerülőkre kényszerülő autók miatt ugyanis brutálisan megnő a légszennyezettség, több lesz a dugó, a Nagykörúton belüli kisvállalkozások pedig „lehúzhatják a rolót” – hangsúlyozta.

Szentkirályi Alexandra kitért arra is, miként lehetne az autóforgalmat csökkenteni. Az „ellenszer” az építkezés és a munka lenne: P+R parkolókat kell építeni és fejleszteni kell a kötöttpályás közösségi közlekedést, hogy az valódi alternatívát jelentsen a budapestieknek és az agglomerációból ingázóknak is – fejtette ki.

„Nincsen szükségünk további jó ötletekre Gyurcsány Ferenc ládikájából” – fogalmazott, hozzátéve: „a Gyurcsány–Karácsony- korszakot zárjuk le”.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője azt mondta, közlekedésmérnökként nem gondolta volna, hogy Karácsony Gergely tudja még fokozni „azt az ámokfutást, amelyet Budapest élén elkövetett”.

Szakmaiatlan, átgondolatlan, egyeztetés nélkül bevezetett intézkedésekről volt szó akár a nagykörúti biciklisávok, akár a „zöld karók”, akár a hétvégi rakpartlezárások esetében – jegyezte meg. „Egy jó döntéssel szabadítsuk meg Budapestet ettől az őrülettől!” – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában