Szórakaténusz Játékmúzeum

2023.06.14. 20:06

A régi korok játékait restaurálják Kecskeméten

Különleges eseményre várják a régi korok játékait kedvelőket pénteken 15 órakor a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeumba. Több mint egy bolt, Játékszerek Anno 25 című könyvet, és az üzletet vezető házaspárt ismerhetik meg a látogatók. A Kelle házaspár a régi játékokat rekonstruálják, restaurálják.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Szórakaténusz újabb játékos csemegét ajánl az érdeklődők figyelmébe. Június 16-án, pénteken 15 órakor könyvbemutatót tartanak. A közönség a Több mint egy bolt, Játékszerek Anno 25 című kötetet ismerheti meg. 

A Játékszerek Anno mesés játékbolt megálmodói Kelle Antal és Majercsik Krisztina. A Játékszerek Anno boltról szóló könyv azoknak ígérkezik olvasnivaló csemegének, akiket elbűvölnek a régmúlt idők játékai és nosztalgiával gondolnak vissza kiskoruk játékokkal töltött perceire.

A családi vállalkozás a 25. évfordulóját ünnepli, amely viszont sokkal több csupán egy boltnál. A Kelle házaspár évtizedek óta kutatja és gyűjti a régi játékokat, a múzeum munkáját is segítve ezzel. 

Kiállításokat és játékos eseményeket rendeznek, régi játékokat rekonstruálnak, restaurálnak. Most megjelent könyvük ezt a sokszínű tevékenységüket is bemutatja. Az eseményre a belépés ingyenes!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában