Összefoglaló

2023.06.07. 21:03

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 7.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk az M5-ösön történt balesetnél készült

Fotó: Donka Ferenc

Vasárnap a Kiskalász Együttes ad jótékonysági koncertet a kecskeméti Ápoló klubban, a bevételt Pataki Olívia gyógykezelésére fordítják. Olívia extrém koraszülöttként, a 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt. 

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumban a tanév legnagyobb rendezvénye volt a kedden megrendezett rendőrségi állásbörze, amelyre több száz fiatal látogatott el és ahol a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság összes egysége bemutatkozott.

Egy embert szállítottak kórházba, amikor az esőben egy luxusautó csapódott az árokba az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál szerda este.

A 24. weimari kortárszenei tavaszi fesztivál nemzetközi zeneszerzőversenyén Iván Sára és Kovács Levente is a dobogón végzett. Mindketten a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenekarának tagjai.

Egy jánoshalmi gazda éveken keresztül sanyargatta az állatgondozóit.

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán jelezte: a szomszédunkban dúló háború magasabb fokozatba kapcsolt.

Boyracereket, kecskeméti Schumachereket lepett meg szombat éjszaka egy illegális kecskeméti gyorsulási versenyen a rendőrség és a közlekedési hatóság. Több hiányosságot is feltártak a szakemberek az átalakított autók kapcsán, üzembentartóikat pedig kötelezték a műszaki vizsga megújítására.

A Kecskeméti Járásbíróság jogerősen egy év négy hónap fogházbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a járművezetéstől azt az 59 éves kecskeméti férfit, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A börtönbüntetés végrehajtását három évre felfüggesztette a bíróság − közölte a Kecskeméti Törvényszék.

A Kecskeméti Református Gimnázium is szerepel azon öt új iskola között, mely teljesítette a 2022/23-as tanévben az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program feltételeit Magyarországon.

Befejeződött a déli határzár megerősítése és kibővítése. A határzár megerősítését a büntetés-végrehajtás végezte el, a munkálatok célja az volt, hogy megnehezítse és lelassítsa a határsértők átjutását − tudatta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a keddi sajtótájékoztatón Röszkén.

Csendesen várták a 4. számú választókerület polgármesterei a 92. találkozójuk kezdetét szerdán a majsai művelődési központban. A szokatlan szótlanság oka polgármestertársuk, Csontos Máté keddi halála volt. A megemlékezés után Bács-Kiskun vármegye közbiztonsági helyzetéről hallhattak információkat a jelenlévők.

Kedden délután nagy mennyiségű eső esett Baján és környékén. Legfőképpen az Alvégi városrészt érintette, a Livodában, a Szegedi út közelében kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. A Kisállomás utcában és a Lőkert soron egy-egy szakaszon hosszabb időre korlátozni kellett az autók átmenő forgalmát, mert a víz szintje elérte egyes lakóépületek bejáratát is. A meteorológiai szolgálat mérőállomásai 100 milliméternél is több esőt regisztráltak Baján (101,7 milliméter).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában