Programajánló

2023.05.05. 08:42

Veteránautóktól a társasjátékokon át a tűzzománcokig

Ez a hét vége bővelkedik programokban Kecskeméten. Ha az időjárás inkább a benti rendezvényeknek kedvez, akkor is tartalmas kikapcsolódásra számíthatunk. Akinek az eső sem szegi kedvét, annak a veteránautó kiállítást mindenképpen érdemes lesz megnézni Kecskemét Főterén.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Már pénteken is kimozdulhatunk. A Katona József Könyvtárban pénteken 17 órakor könyvbemutatót rendeznek. A közönség a Kiskőrösön élő, alkotó Somogyi Györgyné Bergmann Mária Menekülés című könyvét ismerheti meg. Ugyanitt szombaton 15 órától a kisgyermekes családokat a Túl az Óperencián családi mesedélutánra várják, Hegyi-Füstös Eszter gyermekkönyvtáros Kalandok a tavaszi réten című foglalkozására. Szintén szombaton 15 órakor a nagyobbak érdeklődését keltheti fel a Robotépítők – Alkosd meg saját robotodat! Foglalkozás, melyet Molnár Dániel könyvtáros vezet. Szombatra még egy program: 14 és 18 óra között zajlik a Társasjáték klub. Téma: Észak-Amerika. A vendég Pierrot lesz. 

Szombaton a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelybe is jó helyen járnak a kisgyermekes családok. 10 órakor kezdődik a Lilla mesék című interaktív mese kézműves foglalkozás. Mesélő: Tassy Lilla. 

Szombaton 15 órakor Tűzből született címmel kiállítás nyílik a Cifrapalotában. A 25 éve alapított Tűzzománcművészek Magyar Társasága csoportos kiállítása látható, különös hangsúllyal a művészek Kecskeméti Katona József Múzeumban őrzött alkotásaira. A kiállítást rendezte és megnyitja: ifj. Gyergyádesz László Móra Ferenc-díjas művészettörténész, a Kecskeméti Katona József Múzeum képzőművészeti osztályvezetője, a Tűzzománcművészek Magyar Társasága elnöke. A műsorban közreműködik: a Scherzo Énekegyüttes Závori Erika művészeti vezetővel.

Vasárnap 10 órakor a Főtéren veteránautó kiállítás is lesz, a gyönyörű gépjárművek 13 óráig tekinthetők meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában