Lajosmizse

2023.05.20. 17:46

Vásári forgatagot rendeztek a szamóca fővárosában – galériával

Szombaton rendezték meg a XII. Szamócás Vásári Forgatagot a szamóca fővárosában, Lajosmizsén.

Horváth Péter

A szamócás ínyencségeké volt a főszerep

Fotó: Horváth Péter

 A megújult Iskola-tó méltó helyszínt biztosított a vidám családi eseménynek, ahol a zenés és egyéb kulturális programok mellett a szamócás ínyencségeké volt a főszerep. Volt szamócás süteménykészítő verseny, lekvárfőző verseny és kóstoló – mi másból készülve, mint szamócából –, és szamócás kirakodó vásár is. Basky András polgármester köszöntötte a kilátogatókat délelőtt, majd Szerző Zsuzsa fellépése következett, amit a Meserét Lajosmizsei Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde Nyuszi csoportjának fellépése követett Májusi csúfolós címmel. 

A Mizsei Vadrózsák Apró Kincsek csoportja is bemutatta előadását, majd a Rózsa Sándor Citerazenekar és Őszirózsa Népdalkör szórakoztatta a közönséget. A Lajosmizsei Városi Kamarakórus koncertje után a Langaléta Garabonciások óriáslábas műsora vidámította meg a látogatókat. Gulyás László vándormuzsikus a Csicseri történetet adta elő, majd néptánc bemutató és a Mizsei Vadrózsák fellépése következett. A programok sorát táncház zárta. Kísérőprogramokat is élvezhettek a látogatók: volt kézműves vásári forgatag, ügyességi játékok, kézműves sátor, csillámtetoválás, könyvtári játszósarok és póni lovaglás is.

Az eseményre ellátogatott dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője is. 

A sütemény sütő verseny első helyezettje Bátyai Mór lett Eperke családi sütije fantázianevű süteményével. Második helyezett lett Trecskó Mónika eperhabos torta szeletével és harmadik Dollákné Drabant Zsuzsanna pisztáciás szamócás pitéjével.

A lekvárfőző legjobbjának Szakolczai Nikoletta bizonyult clery földieper lekvárjával, a második is ugyancsak ő lett ázsia lekvárjával. Harmadik lett Borbélyné Szabó Diána eper menta lekvárjával és a különdíjat is ő kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában