30. alkalom

2023.05.27. 15:50

Több mint ötszázan futottak a Kiskun Kupán – galériával

Fussunk együtt Kiskunfélegyháza csodálatos belvárosában! címmel hirdette meg a főszervező, Jogging Plus Egyesület, valamint az önkormányzat a harmincadik Kiskun Kupa futóversenyt.

Szentirmay Tamás

Minden korosztály megtalálhatta a magának kedvező távot

Fotó: Szentirmay Tamás

Minden korosztály megtalálhatta a magának kedvező távot. A legkisebbek az Ifjú titánok, koruktól függően, 200 és 1000 métert teljesítettek. A Talpra magyar! váltót, melynek távja 1848 méter volt, háromfős csapatok futották. A Petőfi-futamon pedig 5, 10 és 21 kilométeres táv közül választhattak a sportolók. 

A versenyre rekordszámú futó nevezett, több mint ötszáz. A futást megelőző nap már olyan sokan előneveztek, hogy félő volt, nem lesz elegendő a rajtszám. A rendezők szerencsére meg tudták oldani. A rajt és a cél a Hősök parkjában volt, ahol különböző programok várták még az érdeklődőket.

A futókat Balla László alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy nem csak a környékről, de a határon túlról is érkeztek versenyzők. A Kiskun Kupa Petőfi-emlékfutás az utolsó rendezvénye a majd kéthetes Városalapítók Napja ünnepség-sorozatnak. 

Az öt kilométeres kört a belvárosban jelölték ki, így a futók megcsodálhatták Kiskunfélegyháza nevezetességeit. Balla László megköszönte minden szervezőnek, támogatóknak a segítségét, mert mint mondta, nélkülük ez a verseny nem lenne ilyen színvonalas. Mielőtt elkezdődött volt a verseny Simon Hajni segítségével tudtak bemelegíteni a futók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában