Vidékfejlesztési Program

2023.05.13. 08:40

Több mint 120 millió forintból fejleszthetik a külterületi utakat Jánoshalmán

A Vidékfejlesztési Program pályázatán nyert 123,7 millió forintot a jánoshalmi önkormányzat a külterületi utak fejlesztésére – tudatta Czeller Zoltán polgármester. A támogatásból több mint másfél kilométer hosszú útszakasz újulhat meg a közeljövőben.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elnyert összeg mellé a megvalósításhoz további öt százalék önrészt az önkormányzat saját forrásból biztosít az idei évi költségvetésből.

– Az önkormányzat célja a saját tulajdonában álló külterületi utak folyamatos fejlesztése. A jelenlegi pályázatban a külterületen újulnak meg utak, így többek között a Kettőshegy dűlőt, a Kiserdőben a Kalkatúra utat erősítik meg – közölte a város polgármestere. Czeller Zoltán elmondta, hogy a Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanüzeme felé vezető úton a 3,5 méter széles meglévő aszfaltburkolatot újítják fel, az út két oldalán 50-50 centiméter szélességben az útpadka is megújul, mintegy 180 méter hosszan.

A Kiserdő fő közlekedési útvonalán a meglévő földutat is stabilizálni fogják, 3,5 méter széles járófelületet alakítanak ki, zúzalékkal, egyoldalú lejtéssel, szikkasztó árokkal, több mint 1,5 kilométer hosszan. Az útfejlesztési munkálatok várhatóan 2024. április végére fejeződnek be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában