Közlemény

2023.05.19. 14:17

Térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt Kecskeméten

Lakásfelújításból származó szemetet tettek le illegálisan egy társasházi hulladéktárolóba Kecskeméten. A tettest térfigyelő kamera buktatta le.

Horváth Péter

Forrás: KIK-FOR Kft. térfigyelő kamerák felvételei

Ismeretlenek nagy mennyiségű hulladékot helyeztek le Kecskeméten, a Mátis Kálmán utca 1. szám alatti társasház hulladéktároló edényeiben és a körülöttük lévő füves területen szombaton. Erről a KIK-FOR Kft. munkatársa értesítette a városrendészeket, mert a cég kezelésében van az ingatlan − tájékoztatott a Kecskeméti Városrendészet közleményében.

Festékes vödrök tömkelege beszáradt festékkel, hígító-maradékkal, valamint gipszkarton és egyéb építési hulladék
Fotó: Horváth Péter

A közlemény szerint a közterület-felügyelők azonnal a helyszínre siettek, átvizsgálták a hulladékot, ami zömében lakásfelújításból származott: festékes vödrök tömkelege beszáradt festékkel, hígító-maradékkal, valamint gipszkarton és egyéb építési hulladék. A hatóság nyomban adatgyűjtésbe kezdett és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák felvételeit elemezték. A felvételeken jól látható a szállításhoz használt autó útvonala és rendszáma, az elkövetők is felismerhetőek rajtuk, így nem volt nehéz feladat a feltételezett elkövetők azonosítása.

A közterület-felügyelők azonnal a helyszínre siettek, átvizsgálták a hulladékot
Forrás: KIK-FOR Kft. térfigyelő kamerák felvételei

A közlemény kitér arra, hogy az elkövetők megbánták és vállalták tettük következményeit. A hétfői nap folyamán az illegális hulladék tulajdonosa arról tájékoztatta dr. Német Zsoltot, a Városrendészet intézményvezetőjét, hogy a szemetet elszállította. Az, hogy elszállították a közterületre illegálisan elhelyezett hulladékot, még nem mentesíti az elkövetőt a jogkövetkezményektől: a Városrendészet büntető feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

A közleményben kiemelték, hogy Német Zsolt intézményvezető arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a rendőrség és a városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladékelhelyezések megszüntetése közös érdek. Amennyiben valaki illegális hulladéklerakást észlel, hívja a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában