Mulatság

2023.05.12. 12:17

Mosható pelenkáktól a kütyüző diákokig: mutatjuk a hétvégi programokat Kecskeméten

E hétvége a kismamáknak és a kisgyermekes családoknak kedvez. Számos program közül választhatnak Kecskeméten.

Sebestyén Hajnalka

Képünkön az Aprók tánca látható

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A sok kisgyermekes program mellett a Katona József Könyvtárban pénteken egy érdekes előadás hallgatható meg, mely inkább a nagyobb gyermeket nevelő szülőknek lehet hasznos. 

Középpontban a katedra című előadássorozat keretében pénteken 16 órakor kezdődik Fegyverneki Gergő középiskolai tanár, digitális pedagógiai szakértő, egyetemi oktató előadása, Folyton kütyüzik a diák? Csináljunk belőle hasznot! címmel. Ugyanitt szombaton 15 órától várják az érdeklődőket a Családi mesedélutánra, ahol Pipó utazása címmel Rendekné Nyul Marianna gyermekkönyvtáros tartja meg foglalkozását. 

Szintén a könyvtárban, szombaton 16 órakor Bősze Ádám zenetörténésszel találkozhatnak az érdeklődők a Zenei kalandozások a Európában sorozat keretében. A Szövetségben az ördöggel – Paganini börtönévei című előadás nyitott, bárki meghallgathatja.

S aki már a könyvtárban jár, annak érdemes megtekintenie Belák Henriett A szenvedély dinamikája című kiállítását.

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhely szombati programajánlójában több foglalkozás is szerepel. 10 órakor kezdődik az Antanténusz műhely, a résztvevők japán halas szélzsákot készíthetnek. Az Aprók tánca a Pünkösd jegyében 15.30-kor kezdődik, közben a: papírvirág koszorúkészítés lesz.

Már javában zajlik a Születésünnep, mely e hétvégére is kínál ingyenes programokat. A Katona József Könyvtárban pénteken 15 órakor a modern mosható pelenka – „fenntartható jövő” címmel hallhatnak előadást az érdeklődők. Az általános információkon túl bárki kezébe veheti a pelusokat és számos gyakorlati tanácsot hallhat olyan anyukáktól, akik aktívan használták a mosi pelust!

A Születésünnep másik programja szombaton 8.45-től érhető el a Találj vissza önmagadhoz Anyaként! – Önismereti csoport címmel az Aranyhomok szálloda tükörtermében. A foglalkozást Deák-Kovács Tímea pszichológus, irodalomterapeuta, coach, doktorjelölt, és anya tartja meg. A szakember ugyanitt vasárnap 8.45-től Babaváró önismereti csoportba várja az érdeklődőket.

Szintén a Születésünnep keretében hallgatható meg szombaton 10 órától a Naturkence workshop várandósoknak a Könyves Kálmán krt. 33. szám alatt a Ramadasa jogastudióban. 

Még egy vasárnapi program. A Malomban, a Libri könyvesboltban, a Születésünnep keretében A családdá válás érzelmi vetülete – Hogyan tudunk családdá érni a pár kapcsolatból? címmel hallható előadás Bíró Lili pszichológustól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában